Tuintrends van 2021 geniet maximaal van je buitenkamer met de laatste

Foto: MBI B.V.
Foto: MBI B.V.

Door Corona is het creëren van een buitenkamer populairder dan ooit. Zeker nu met de lente op komst. Waar vorig jaar de klimaatadaptieve en 365-dagen tuin in het spotlicht stonden, maken deze plaatst voor nieuwe tuintrends. Daarbij blijft klimaat een belangrijk thema, maar treedt ontspanning vooral op de voorgrond. Ontspanning betekent voor sommigen languit liggen in de tuin met een glaasje wijn erbij en voor anderen betekent het in verbinding staan met de natuur. MBI belicht de grootste tuintrend van dit moment, met tips en benodigdheden om maximaal te genieten.

Foto: MBI B.V.
Foto: MBI B.V.

De ‘Woonkamer’ tuin
De woonkamer is een van de plekken waar je komt om te ontspannen, om alle hectiek van de dag los te laten. Maar hoe heerlijk is het om dat te doen in de buitenlucht?! Daar draait het om bij de ‘Woonkamer’ tuin, de grote trend van 2021. Een tuin met terras wat weinig onderhoud vergt en een lounge plek. Gooi daar een buitenkeuken en overkapping in de mix en je hebt alle ingrediënten voor ontspanning en gezelligheid. Een plek waar je heerlijk een hapje kunt eten en van het weer kan genieten, voorzien van alle gemakken. Om maximaal te genieten van jouw tuin, kies je natuurlijk voor materialen die weinig onderhoud vergen. Daarvoor bieden keramische buitentegels de perfecte uitkomst; deze zijn onderhoudsarm, kras- en slijtvast en zijn te verkrijgen in talloze designs. Ons keramiek-op-beton concept GeoCeramica® heeft nog meer bijkomende voordelen, zoals eenvoudigere plaatsing en daardoor ook min¬der verwerkingskosten. Minimaal onderhoud is maximaal genieten!

De kleurtrends
Ga je je ‘buitenkamer’ inrichten, dan heb je een scala aan kleuren waaruit je kan kiezen. Gevarieerde kleurnuances zijn zowel modern als tijdloos, maar motiefjes zijn helemaal hot! En nu denk je misschien wel motiefjes zijn gedurfd. Ja, en je moet ook durven Maar met een stijlvolle, subtiele print grijp je eigenlijk nooit mis. De hele tuin aanleggen met een print, of juist afwisselen met andere tegels of stenen zorgt voor een uitgesproken stijl. Of je nu kiest voor een gevarieerde designkleur of een motief, binnen de MBI tuincollectie vind je de juiste fit voor jou.

Meer inspiratie nodig?
We’ve got you covered! Talloze voorbeeldtuinen zoals de ‘Urban Jungletuin’ en de ‘Huiskamer tuin’ vind je op de website van MBI De Steenmeesters. Neem snel een kijkje en ga genieten van jouw tuin!

Bron: MBI B.V.

Foto: MBI B.V.
Foto: MBI B.V.

Foto: MBI B.V.
Foto: MBI B.V.