Twee derde medewerkers krijgt op het werk te maken met liefde

Twee derde (66 procent) van de medewerkers heeft op het werk weleens te maken gehad met liefde. 55 procent van het totaal bestaat uit medewerkers die zelf weleens verliefd zijn geweest op een collega en voor 11 procent uit medewerkers die nog nooit verliefd zijn geweest op een collega, maar wel een liefdesverklaring van een collega hebben gekregen. Dit blijkt uit online onderzoek van Unique waar 589 respondenten antwoord gaven op de vraag: ‘Ben jij weleens verliefd geweest op een collega?’

wilfred genee johan derksen

Zelf Johan Derksen en Wilfred Genee houden stiekem een beetje van elkaar. 😉

Uit het onderzoek blijkt ook dat 62 procent van de verliefde collega’s eventuele bezwaren opzij heeft gezet en heeft gehandeld naar de verliefdheid. De overige 38 procent van de verliefde werknemers geeft aan niets met hun verliefdheid te hebben gedaan. Van de respondenten die nog nooit verliefd zijn geweest op een collega heeft 34 procent nog nooit liefdesverklaring van een collega heeft gekregen.

“Dat liefde hoogtij viert op de werkvloer, dat blijkt maar weer eens uit dit onderzoek. Als je zelf niet verliefd bent op een collega, dan is er misschien wel een collega verliefd op jou! Een verrassend gegeven, maar ook wel weer goed te verklaren. In je werk maak je samen vaak bijzondere momenten mee: samen vieren van successen, samen bereiken van resultaten, samen oplossen van problemen, elkaar waardering geven om wat er bereikt wordt. Dat schept een speciale band,” aldus Nicole Tollenaar, HR directeur Unique.