Update gast reacties bij weblog- en prikbordberichten aangepast

Internet & computers > Internet & computers

(354 artikelen)

De afgelopen week is er met een nieuwe beveiliging op ‘gast’ reacties op weblogberichten getest. De resultaten zijn positief waardoor we vandaag ook de prikbordberichten dezelfde update hebben gegeven.

Wat is er gebeurd
Een anonieme spamrobot plaatst als ‘Gast’ totaal zinloze en irrelevante Engelstalige reacties. Soms zelfs zo zinloos dat het alleen maar cijfers betreft. Dit is vervelend. We hebben gemerkt dat sommige leden deze reacties ook na uitleg van onze kant als persoonlijke belediging opvatten. Ik wil nogmaals benadrukken dat deze reacties een aanval op ons systeem zijn en niets meer dan dat.

Nederlandstalige ‘Gast’ reacties
Het komt zo nu en dan ook voor dat er iemand een inhoudelijk beledigende reactie plaatst. Dit valt als het een relevante reactie betreft onder de vrijheid van meningsuiting. Zijn de reacties dermate beledigend of gebeurt dit vaker met als doel om dezelfde persoon lastig te vallen, laat de reactie dan staan en mail ons simpelweg een weblink van het bericht waar die reactie op is geplaatst.

Wat te doen
Is er een spammer actief, laat de reactie staan en mail ons een link naar het artikel. Wij speuren deze persoon of robot op basis van ip-adres op en verbannen deze zo nodig van de website.

Wat niet te doen
Andere leden via reacties van deze acties beschuldigen want dan loopt u zelf tegen een ‘ban’ aan. Wij kunnen alles makkelijk onderzoeken en doen dat ook graag!

Waarom zijn er ‘Gast’ reacties?
Leden & bloggers hebben familie en vrienden die op berichten en foto’s moeten kunnen reageren maar die zelf nog geen 50-plusser zijn. Deze mensen willen zich niet inschrijven en wij willen niet dat ze zich als lid inschrijven. Een ‘Gast’ reactie is zowel voor ons, de gast als onze leden een win win.