Vakantie Zwitserland dagelijkse online sneeuwcheck

Vakantie & reizen

(180 artikelen)

_
___

Goed nieuws voor skiërs: op de eerste decemberdag sneeuwt het in grote delen van Zwitserland en komend weekend openen de meeste grote wintersportplaatsen hun liften. Zwitserland Toerisme is er klaar voor om iedereen via internet en een gratis iPhone app dagelijks op de hoogte te houden van de sneeuwsituatie.

Het is nu heel gemakkelijk om gedurende het hele winterseizoen langs elektronische weg aan betrouwbare en actuele informatie over de sneeuwsituatie te komen. Zwitserland Toerisme verzamelt dagelijks van honderden Zwitserse wintersportplaatsen alle relevante gegevens en maakt die beschikbaar op zijn website, waarbij ook zaken als de lawinesituatie geïntegreerd worden. Webcams maken het geheel visueel nog aanschouwelijker. En wie een iPhone bezit, heeft de wintersportberichten via de gratis app Snow Report altijd op zak.

Berichten op maat
Aangezien de informatiebehoefte van skiërs en andere groepen wintersporters niet hetzelfde is, worden in het Zwitserse wintersportbericht vijf aparte rubrieken gemaakt: skiën/snowboarden, langlauf, funparks, sleeën en winterwandelen/sneeuwschoenlopen.

Je favoriete plek
Je kunt selecteren op regio en je favoriete plaats aanklikken. Eerst komt de informatie over de sneeuwhoogte en het weer, vervolgens lawine-informatie en daarna uitgebreide piste-informatie respectievelijk de gegevens over andere wintersportactiviteiten. Voorts zijn er extra links naar onder andere de dienstregeling van de Zwitserse spoorwegen, skiverhuur en skischool ter plekke en een kaart van het betrokken wintersportgebied. Wie de sneeuwinfo op een presenteerblaadje wil, kan in de rubriek pdf-newsletter zijn e-mailadres invullen en wekelijks op een bepaalde dag het actuele bericht van zijn of haar favoriete bestemming toegestuurd krijgen.

iPhone app Swiss Snow
Nu steeds meer mensen via hun smartphone het internet op gaan, is het handig om het Zwitserse wintersportbericht als app op je mobiel te hebben. De gratis app Swiss Snow is te downloaden vanuit de iTunes Store.

Meer informatie

www.MySwitzerland.com/sneeuw: wintersportbericht Zwitserland voor ski en snowboard, funparks, langlauf, sleeën, winterwandelen en sneeuwschoenlopen

http://www.myswitzerland.com/nl/swisscams/cam_overview.cfm: alle webcams, zoeken op rubriek (bijv. skiën) en plaatsnaam

www.MySwitzerland.com/mobiel: gratis iPhone app Swiss Snow


Geplaatst door Vijftigplusser
01 december 2010 17:03
124 keer bekeken.