Verkeerd gegokt zei ze nog…

Magazine  »  Gezondheid (1050 artikelen)  »  Gezondheid (930 artikelen)

Klik voor een vergroting               1

In 2001, stierf de Nederlandse actrice Sylvia Millecam aan borstkanker na een lange en gruwelijke lijdensweg. In België werd Sylvia bekend als Urbanus’ mooie tante Ella in de film Hector. In Nederland was ze vooral beroemd en enorm populair door haar optreden voor de televisie. Ze werd twee keer verkozen tot populairste tv-persoonlijkheid.

In september 1999 werd bij haar een knobbeltje in de borst ontdekt; het bleek te gaan om een kwaadaardige tumor. In twee ziekenhuizen had ze te horen gekregen dat de tumor al zo groot was dat opereren zonder daaropvolgende chemokuur niet mogelijk was. Ze weigerde de voorgestelde behandeling; ze verkoos om haar heil te zoeken in het alternatieve circuit en vertrouwde op alternatieve artsen en therapeuten, onder wie het medium Jomanda. Het gevolg was dat Millecam allerlei alternatieve kuren zou doorlopen, met fatale gevolgen. Op maandag 20 augustus 2001 stierf ze, 45 jaar oud, aan borstkanker.

De schrijnende afloop van dit dramatische avontuur in kwakland heeft de Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg ertoe aangezet om het meer dan 100 pagina’s tellende rapport ‘De zorgverlening aan S.M., een voorbeeldcasus’ op te stellen en te publiceren. Het volledige rapport staat op de website (http://www.igz.nl/publicaties/rapporten/rapporten2004/35604) en is de moeite waard om te lezen. Het rapport beschrijft de onvoorstelbare calvarietocht van Sylvia Millecam langs wel 28 alternatieve “genezers” die er allemaal hun zegje over hadden en er hun centje aan verdienden.


Bron: www.Skepp.be

Lees verder zie link onder.


Artikel links