Videos van PC-Games

Speeddemo
Speeddemo

Als je van PC-spellen houdt, maar niet weet welk spel leuk is, dan is daar nu een prachtig oplossing voor te vinden op het internet. Bij SpeedDemo’s hebben ze namelijk een film gemaakt van het spel terwijl het gespeeld wordt. Op die manier krijg je een versneld kijkje in het spel en kun je zien of dat spel waard is om zelf eens te gaan spelen.

De demo’s worden in een speciaal Avi-formaat gemaakt en daarvoor moet je een DivX codec of VLC player binnenhalen. Ik heb de VLC Player gebruikt. Installeer dat eerst.

Om zo’n speldemo te kunnen zien moet het eerst binnengehaald worden. Klik in de spellijst op een spel. Daar vind je ook de links naar de DivX codec of VLC player. Ook zie je enkele links zoals 0:40:30 dat zijn de de tijden die mensen gehaald hebben om er doorheen te spelen.

* Best time as Marine: 0:40:03 by Richard ‘chillout’ Karlsson on 04.01.06.
* Best time as Alien: 0:18:50 by Peter ‘Kibumbi’ Knutsson on 03.01.06.
* Best time as Predator: 0:23:47 by Richard ‘chillout’ Karlsson on 21.01.06

Klik op zo’n tijdlink. Dan krijg je enkele kwaliteitlinks te zien.

* Normal quality: archive.org, dreamhosters.com – 171 MB
* High quality (H.264): archive.org, dreamhosters.com – 718 MB
* Low quality: archive.org, dreamhosters.com – 65.4 MB

Kies daaruit de kwaliteit die jij wil en haal de video binnen. Dit kan een tijd duren, al naar gelang de kwaliteit die je gekozen hebt. Als het bestand binnen is kun je het afspelen met de VLC-player. De VCL player kan op volledig scherm gezet worden en als je hoge kwaliteit gekozen hebt is het net een film. Echt de moeite waard.

Hagar Hagarson

Artikel links