Vier tips voor de beste vakantiedeal

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of we kijken alweer gretig vooruit naar de zomervakantie. Maar let op voor je in actie komt: de dag waarop je boekt en het moment waarop je vertrekt kunnen je veel geld schelen. Flexibele prijzen zijn bij vliegtickets al heel normaal en ook bij hotelkamers en pakketreizen kunnen de kosten van dag tot dag verschillen. Volg deze tips en scoor op Startpagina.nl de beste vakantiedeal.midden in de week vliegen. Op Startpagina.nlvind je een overzicht van luchtvaartmaatschappijen.

Verschillende websites en verschillende browsers
Ook al denk je de perfecte aanbieding gevonden te hebben, soms kun je dezelfde deal nóg goedkoper ergens anders vinden. Check daarom de websites van verschillende reisorganisaties en abonneer je op hun nieuwsbrieven. Gebruik tijdens je zoektocht ook eens een andere webbrowsers. Je zoekgedrag wordt namelijk geregistreerd en dat kan ook invloed hebben op de aanbiedingen die je te zien krijgt. Tip: zoek je reis in de ene browser, boek in een andere. Dat kan je flink geld schelen.

Wees flexibel
Durf buiten de gebaande paden te gaan en bekijk niet alleen pakketreizen. Hoe flexibeler je bent, des te goedkoper je vakantie. Vermijd het hoogseizoen dus als het kan. Maar denk ook eens aan het apart boeken van vlucht en hotel. Dat geeft je ineens veel meer keuzevrijheid.

Kijk ook naar alternatieve luchthavens zoals Eindhoven, Eelde (Groningen) of Charleroi (Brussel). Iets verder reizen, maar vaak vind je er goedkopere vluchten (en kun je er veel goedkoper parkeren!).

Reislustig geworden? Check Startpagina.nl voor de beste vroegboek aanbiedingen