Vijfdaagse retraite met Sogyal Rinpoche in Amsterdam

Magazine  »  Familie & kleinkinderen (142 artikelen)  »  Geloof (56 artikelen)

Van 5 tot en met 9 mei aanstaande vindt in Amsterdam een vijfdaagse retraite plaats met Sogyal Rinpoche. Dit biedt een unieke gelegenheid om het boeddhistisch onderricht op authentieke wijze te ervaren en toe te passen. Het programma is afgestemd op zowel beginnende als meer ervaren studenten en dan ook voor iedereen toegankelijk. De retraite is een uitgelezen kans om met Sogyal Rinpoche en Rigpa kennis te maken. Voor meer informatie over de lokatie, tijden, kosten en wijze van aanmelding, zie www.rigpa.nl/retraite.

Er zijn diverse mogelijkheden om ook na de vijfdaagse retraite met Rigpa en het onderricht van Sogyal Rinpoche in contact te blijven.

Over Rigpa en Sogyal Rinpoche
Sogyal Rinpoche is een van de meest bekende en gerespecteerde Tibetaanse boeddhistische leraren van dit moment. Hij maakt onderdeel uit van de oorspronkelijke overdrachtslijn van Tibetaanse meesters en staat in nauwe verbinding met de Dalai Lama. Met zijn baanbrekende boek ‘Het Tibetaanse boek van Leven en Sterven’ werd hij wereldberoemd. Rigpa is de organisatie waarmee Rinpoche het onderricht van de Boeddha in het Westen – en in deze moderne tijd – voor een breed publiek toegankelijk maakt. Vandaag de dag is dit onderricht nog net zo toepasbaar als toen zij, 2500 jaar geleden, voor het eerst door de Boeddha werd uitgesproken. Het behelst dan ook een universele en fundamentele waarheid die alle grenzen voorbij gaat, zelfs die van religie.

Inmiddels is Rigpa uitgegroeid tot wereldwijd netwerk met centra en groepen in 41 landen.