Waargebeurd tijdens het opruimen van opas zolder meer dan n miljoen do

In Amerika is er een levendige handel in baseball cards ontstaan. De eerste kaartjes werden bij pakjes sigaretten verkocht en zijn uiterst zeldzaam omdat de meeste al snel in de prullenbak belanden. Van sommige kaartjes van iconen uit de sport zijn er minder dan twintig in omloop. Zo ook van dit kaartje van Ty Cobb, één van de beste spelers in de historie van baseball. Dit kaartje is tussen 1909 en 1911 geprint en voor zover bekend zijn er nog maar 15 exemplaren in redelijke staat.


Een gezin uit Amerika die nog anoniem wenst te blijven vindt tijdens het opruimen van hun overleden opa een papieren zak op zolder. De zak is zo oud dat deze tijdens het openen uit elkaar valt. Wat overblijft zijn 7 kaartjes van Ty Cobb. Er wordt contact met handelaren opgenomen en die verklaren de mensen voor gek, een dergelijke vonst is onmogelijk!

Als ze de kaartjes eenmaal bij diverse handelaren laten zien. Kunnen deze niet anders dan de authenticiteit bevestigen. This is one of the greatest discoveries in the history of our hobby,”, aldus Joe Orlando, voorzitter van de Professional Sports Authenticator in Newport Beach.

De waarde bij een veiling van deze kaartjes zal naar verwachting dik over de miljoen dollar gaan.