Walsend door Epen en omgeving

In de aanslag..
In de aanslag..

Zou best vandaag kunnen zijn geweest, maar deze wandeling maakten willeke en ik vorig jaar. Vandaag bleven we dichter bij huis, maar hier wordt nog hard aan gewerkt, om er een slideshow van te maken.

Mogelijke lunchplek..
Mogelijke lunchplek..

Deze slideshows zijn vooral ook bedoeld voor mensen, die van natuur houden en bijvoorbeeld, door welke omstandigheden dan ook, aan huis gekluisterd zitten. Daarnaast bedoeld voor mensen, die het moedige plan hebben opgevat, om walsend door de Limburgse heuvels te bonjouren, maar er nog niet uit zijn, wáár precies. Dit kan een suggestie zijn !

We zien hier indrukken van Epen, Terziet, waar het alombekende Zinkviooltje groeit en er zelfs een jeugdherberg naar is vernoemd. Even verderop wandelen we een stukje richting Camerig, maar daar bevindt zich een plek, waar iemand niet zo snel aan voorbij kan…

Wereldberoemd in Camerig, maar ook al tot in Spaubeek en Geleen doorgedrongen, de verkoop van ‘zelfgemaakt’ ijs in vele variaties en goedkoper kan het nergens. Nu denken mensen wel eens, dat wij die ijsjes die op film of op foto staan, ook zelf helemaal opeten, maar dat is natuurlijk niet zo…

Voor de film en/of foto likt de ‘figurant(e)’ er even aan en geeft het ijsje vervolgens terug aan de verkoper… echt wel.. (lol).

In ieder geval wensen wij jullie veel luister en kijkplezier en wie weet, kruisen onze wandelpaden ergens in het heuvellandschap… voor de herkenning; Willeke is jong en blond en ik ben oud en grijs..(lol)

Groet… frans en willeke.

Artikel links