Wat een gedoe, programmas installeren

Al enige weken doet Word 2000 het niet meer. Omdat er geen oplossing gevonden kon worden, heb ik bij Microsoft van lieverlee maar Word 2007 aangeschaft. Wat een gedoe voordat die programma’s eindelijk zijn geïnstalleerd! Van de zenuwen zou ik er bijna van zijn gaan nagelbijten.

Alles wat met computerprogramma’s te maken heeft is voor mij een hogere vorm van abracadabra. Ik heb geen idee waar het over gaat en wat er moet gebeuren. Daarom laat ik de doos met het nieuwe programma altijd een paar weken of maanden liggen, bang als ik ben voor de confrontatie met de installatieprocedure, die onvermijdelijk leidt tot de volgende twee situaties: 1. Het lukt niet en 2. Dat komt door mij dus wat ben ik een sukkel, oen, randdebiel, ik lijk wel zo achterlijk als een voetbalfan of een sportverslaggever.

Maar nu kan ik dus weer typen in Word. Ik heb de eerste maand dat ik mijn laptop had dit programma mogen gebruiken, maar ik vond het verschrikkelijk. Wat onhandig, waar zijn alle functies gebleven die ik in Word 2000 zo moeiteloos kon vinden? Waarom pesten ze me zo en wie haat mij daar bij Microsoft dat ze omwille van de boordnodige vooruitgang mij zo op achterstand zetten?

Maar goed, ik heb deze pagina inmiddels bij elkaar getypt en alles werkt nog steeds. Ik ben hoopvol gestemd inmiddels en ga zo dadelijk beginnen met het echte werk, zoals het uitwerken van aantekeningen en het verzorgen van enkele zakelijke beslommeringen.

Maar eh… waar zitten de buttons voor de spellercontrole en voor het bewaren van dit document? Niet te vinden, maar met de F7-toets en met control-s lukt het me toch. Gelukkig, anders was het alsnog een docudrama geworden.

Geschreven door Bas Meisters