Wat is Nordic Walking

Nordic Walking
Nordic Walking

Nordic walking is de nieuwe manier van buitensport. Het is meer dan wandelen en niet te vergelijken met joggen. Toch is Nordic walking een intensieve manier om sport in de buitenlucht te bedrijven.

Nordic Walking
Nordic Walking

Nordic Walking is een vorm van sportief wandelen met wandelstokken, de zogenaamde ‘Poles’. De manier van voortbewegen is het best met een langlaufbeweging te vergelijken. Het voortbewegen in combinatie met het gebruik van de poles zorgt voor een totale lichamelijke training.  Hierbij worden meer dan 660 spieren intensief gebruikt.

U traint niet alleen uw onderlichaam maar ook het middenrif en bovenlichaam. Bij een gemiddelde training verbrandt het lichaam gemiddeld 400 kcal per uur, tegen 280 kcal bij sportief wandelen. De polsslag is ook ruim 10% sneller.

Nordic walking is een perfecte manier om het lichaam preventief te bewapenen. U gebruikt spieren die veel mensen vergeten te trainen. Denk aan de arm-, rug- en nekspieren maar ook de buikspieren. Deze spiergroepen zijn van wezenlijk belang in de strijd tegen: rugklachten, rsi, overgewicht en de algehele weerbaarheid tegen onverwachte klappen van buitenaf.

Dus zit niet te lang achter die computer en kijk eens of er een gezellige club in de buurt is. U kunt altijd een proefles nemen!