We Care Art kunstenaars schenken hun werk aan mensen met vitaal beroep

Kunstenaar Jim Gijbels. De Nieuwe Amstelbrug in Amsterdam, 70x50, Olieverf op doek
Kunstenaar Jim Gijbels. De Nieuwe Amstelbrug in Amsterdam, 70×50, Olieverf op doek

De kunstwereld vindt dat zorgwerkers meer verdienen dan applaus. Vandaar de actie ‘’We Care Srt’’ van Oneline Gallery Art en SeeYou@Art. Bij deze kunstplatforms staan kunstenaars met liefde een werk af voor mensen met een vitaal beroep. De actie loopt tot en met 16 mei en daarna worden de kunstwerken verloot onder de genomineerden.

Fotograaf Annette van Soest. Jellyfish, 60x60, Epson Enhanced Matte papier

Fotograaf Annette van Soest. Jellyfish, 60x60, Epson Enhanced Matte papier

Fotograaf Annette van Soest. Jellyfish, 60x60, Epson Enhanced Matte papier
Fotograaf Annette van Soest. Jellyfish, 60×60, Epson Enhanced Matte papier

Fotograaf Annette van Soest. Jellyfish, 60×60, Epson Enhanced Matte papier

Fotograaf Annette van Soest. Jellyfish, 60×60, Epson Enhanced Matte papier

erecht klappen we voor mensen met vitale beroepen. Ze houden onmisbare diensten draaiend. Mensen in de gezondheidszorg, in de supermarkten en op andere cruciale punten. Werken keihard.

Cadeau
De kunstwereld vindt dat ze méér verdienen. Naast applaus nóg een hart onder de riem, een tastbare blijk van waardering, een cadeau. OnlineGallery.Art en SeeYou@Art namen het initiatief tot de de actie ‘We Care Art’. Bij deze kunstplatforms stromen op dit moment de donaties binnen van hun aangesloten kunstenaars, die met liefde een werk afstaan. ‘Vanuit de beeldende kunst willen wij de vitale werkers op deze manier bedanken,’ zegt nge Prins van Wijngaarden,, kunstenares en bedenker van dit initiatief.

Hoe werkt het?
Wie een vitale werker kent die een kunstwerk verdient, als dank en inspiratie, kan hem of haar nomineren via de kunstplatforms. Zelf een vitale werker? Jezelf opgeven mag ook! Via een speciale link op de websites van de platforms kan een kunstwerk worden uitgekozen.
Daarna wordt contact opgenomen om de werken te verdelen. Wie de enige is die het werk kiest krijgt het. Zijn er meer mensen die hetzelfde werk selecteren, dan wordt er eerlijk onder de inzendingen verloot. Op dit moment hebben meer dan 50 kunstenaars werk gedoneerd en zijn er honderden nominaties binnen gekomen.

SeeYou@Art
SeeYou@Art is een kunststichting met een sociaal doel. We bieden kunstenaars een podium om hun kunst te tonen in de Hallen Amsterdam en zetten ons in voor artistieke ontwikkeling en kwaliteit. Daarnaast geven we stadsbewoners de gelegenheid zich organisatorisch te ontplooien. Cathelijne Mulders, initiatiefnemer van SeeYou@Art vertelt: “Ik krijg zoveel enthousiaste mails van kunstenaars, het is hartverwarmend. Het SeeYou@Art team en ik gaan samen zorgen dat dit bij de vitale werkers terecht komt.”

OnlineGallery.Art
OnlineGallery.Art richt zich op binnen- en buitenland. Via dit platform hebben kunstenaars de gelegenheid hun werk te etaleren en in direct contact te komen met kunstliefhebbers. Vincent Moleveld, grondlegger van OnlineGallery zegt: ‘Dit initiatief geeft mij zoveel energie, het is fijn om op deze manier een bijdragen te leveren. Ik sta klaar om de kunstwerken zelf naar de vitale werkers te brengen.’

RADIO NTERVIEW WE CARE ART: De ochtend van 4 KRO-NCRV

Artikel links