We moeten juist meer vet gaan eten om duurzaam af te vallen en op gewi

Dieetgoeroes verkondigen al tientallen jaren grove onjuistheden over de oorzaken van overgewicht en hoe we kunnen afvallen. Ook gezondheidsinstanties maken zich hier schuldig aan. Hun advies ‘meer bewegen en minder eten’ faalt in nagenoeg 100% van de gevallen concludeert de Nederlandse arts William Cortvriendt op basis van wereldwijd wetenschappelijk onderzoek.‘We moeten juist meer vet gaan eten om duurzaam af te vallen en op gewicht te blijven’, zo stelt Cortvriendt. Ruim 50% van de Nederlanders is te dik. In zijn boek Lichter, dat deze week verschijnt, onthult de arts en onderzoeker wat ons nu echt dik maakt.

Met name light producten, suiker en industrieel bewerkte etenswaren zijn de boosdoeners. ‘We moeten weer terug naar onze ouderwetse Hollandse pot met vers vlees gebakken in roomboter en met een flinke scheut jus’, verklaart hij. ‘Dat zorgt voor een natuurlijk verzadigd gevoel waardoor de drang om tussendoor te snacken verdwijnt.’

William Cortvriendt (1956) is arts en schreef verschillende bestsellers, op basis waarvan in 2016 de succesvolle televisiereeks Hoe word ik 100 (Omroep Max) is gemaakt. Hij zorgde ervoor dat de zes deelnemers – die leden aan vetzucht, diabetes en hart- en vaatziekten – binnen 5 maanden hun overgewicht verloren en vaak volledig herstelden. Medicatie zoals insuline, middelen tegen hoge bloeddruk, pijnstillers en cholesterolverlagers kon worden afgebouwd of gestopt.


Posted

in

by

Tags: