Welke opa of oma ontvangt op zondag 17 mei een verassing van hun klein

Op 17 mei organiseert de ANBO een speciale opa- of omadag. Daartyoe roept ze kleinkinderen op om hun grootouder te nomineren. Op de dag zelf verrast de ANBO drieduizend ouderen een Anthurium kamerplant plus een kaartje van hun kleinkind.

Liane den Haan van ANBO: “Wij vinden dat opa’s en oma’s in deze lastige tijd wel wat extra aandacht en een cadeautje verdienen. Zeker omdat veel grootouders al weken alleen thuis zijn. Wij hebben een speciale telefoonlijn voor ouderen. Veel mensen bellen ons met een vraag over het coronavirus, maar nog veel meer mensen vertellen ons dat ze erg alleen zijn. We hopen met de Opa en Oma dag een klein beetje verschil te maken.”

Welke opa of oma verdient een verrassing?
ANBO roept alle kleinkinderen op om hun opa of oma te nomineren met het aanmeldformulier op hun site. Het liefst zo snel mogelijk, want uiteraard: op = op. Wij zorgen er vervolgens voor dat er bij drieduizend opa’s en oma’s een rode Anthurium wordt bezorgd. Uiteraard met een kaartje van het kleinkind erbij.

Sociaal isolement
Liane den Haan: “Sierteeltkweker Dümmen Orange stelt de Anthuriums ter beschikking en samen willen we duizenden opa’s en oma’s verrassen. We hopen dan ook dat veel kleinkinderen mee doen. Want er is natuurlijk niets leukers dan iemand verrassen. Zeker als je weet dat je opa of oma al weken alleen is en geen bezoek kan ontvangen.

We hopen dat kleinkinderen die niet winnen, alsnog een kaart naar hun grootouder(s) sturen. Of even bellen. Want zo verkleinen we samen het sociale isolement waar veel ouderen op dit moment in zitten. In deze lastige tijd doet een klein gebaar vaak heel veel. Daar willen we vanuit ANBO graag aan bijdragen.”

Artikel links