Welkom in een wereld van kleur en fleur

Wandelen, fietsen & natuur > Natuur

(320 artikelen)

Absolute aanrader!

Welkom in een wereld vol kleur en fleur!
Al duizenden bezoekers hebben zich verbijsterd over de wonderen van de natuur. Niet zo vreemd, want de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest biedt onderdak aan een wereld vol kleur en fleur. De tropische tuin, ‘een nagebootst stukje oerwoud’, huisvest duizenden wilde natuursoorten orchideeën, waarvan vele soorten alleen nog te bewonderen zijn in onze tropische tuinen.

De Maleisische tuin is de grootste, deze tuin meet maar liefst 2000 m². De 18 meter lange brug verbindt de paalwoningen met elkaar. Nieuw in de tuin is de loungehoek met heerlijke hangmatten tussen tropische vruchtenbomen.

Kweek en beleef het in levende lijve
Na alle tropische belevenissen vervolgt u uw weg naar kwekerij, interessant om te zien hoe orchideeën worden gekweekt van minuscule zaadjes tot prachtige bloeiende tropische planten. Medewerkers geven met alle plezier vakkundig advies over uw planten thuis.

Europa’s grootste vlindertuin
Uiteraard mag een bezoekje aan de grootste vlindertuin van Europa niet ontbreken. Tussen enorme rotsformaties fladderen duizenden vlinders vrolijk rond langs kabbelende beekjes en kleurrijke nectarplanten, maar er is nog veel meer! Zo zijn er in de vlindertuin tropische vogels, reptielen en vijvers met Koi-karpers.
Het samenspel van de natuur, winkelen, het tropische restaurant, genieten en uitgaan onder één dak heeft de Orchideeën Hoeve gemaakt tot een compleet dagje uit voor alle leeftijden.

NIEUW: Beestenboel in het Mangrovebos Speelparadijs
Ben je al door al de kruip en sluippaden heen….dan is er nog het Mangrovebos, een waterrijke binnenspeelplaats waar kinderen kunnen ravotten en ouders heerlijk kunnen relaxen.

Tot slot is er voor de kinderen een spannende speurtocht die langs verschillende wildpaden gaat.

Uitgelicht

  • Ideaal dagje uit voor het hele gezin en voor planten- en vlinderliefhebbers
  • Meer dan 3000 verschillende soorten planten en dieren
  • Mangrove Speelparadijs en een speurtocht voor de kinderen
  • De Orchideeën Hoeve is geheel overdekt, drempelvrij en zeer rolstoelvriendelijk

Openingstijden:
De Orchideeën Hoeve is het gehele jaar geopend behalve op Nieuwjaardag.

Maandag t/m zaterdag 09.00 – 18.00 uur
Zondag 11.00 – 18.00 uur
Feestdagen 10.00 – 18.00 uur