Wereldberoemde kunstenaar Ai Weiwei werkt mee aan Adam Light Festival

De 6e editie van het Amsterdam Light fetsival vindt dit jaar plaats van 30 november 2017 tot en met 21 januari Kunstwerken en installaties van nationale en internationale kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad van Amsterdam. Zelfs de wereldberoemde Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei doet dit jaar mee.

Primeur: expositie op Marineterrein

Zoals elk jaar is Amsterdam Light Festival zowel vanaf het water als op het land te bewonderen. Water Colors is de inmiddels befaamde vaartocht over de Amsterdamse grachten. Op het land wordt de expositie dit jaar voor het eerst ingericht op het Marineterrein op stadseiland Kattenburg aan het historische binnenwater. Bezoekers kunnen de lichtkunstwerken in dit gebied, dat zich op loopafstand bevindt van Amsterdam Centraal, op eigen initiatief bekijken en verkennen.

Selectie van de Jury

De deskundige jury, onder leiding van artistiek directeur Lennart Booij, heeft uit meer dan 750 inzendingen van over de hele wereld de selectie voor aankomend festival gemaakt. Welke overwegingen maakte de jury daarbij? Dat ontdek je in de video.

Steun aan het festival

Founding partner en hoofdsponsor van het festival is Canal Tours Amsterdam (onderdeel van Stromma Nederland). Canal Tours Amsterdam vindt zijn oorsprong in de oudste rederij van Amsterdam uit 1912 en is hierdoor de expert op het Amsterdamse water. Al sinds de eerste editie draagt Canal Tours Amsterdam bij aan het verstevigen van de positie van het lichtfestival.

Amsterdam Light Festival en zijn ambitie :
Het Amsterdam Light Festival koestert de ambitie om van het festival hét winterse kunstevent op de culturele jaarkalender van Amsterdam te maken.Ze staat niet alleen, maar krijgt ondersteuninhg van:
• Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Zij kennen dit jaar een bijdrage toe.
• Het BPD Cultuurfonds. Dit fonds bevordert de kwaliteit en beleving van de openbare ruimte door kunst- en cultuurprojecten. Het kende ook een bijdrage toegekend aan de komende editie van het festival.
•Het Prins Bernhard Cultuurfonds. De bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland, ondersteunt het festival.
• Restaurant Sea Palace.

Amsterdam Light Festival biedt haar partners de mogelijkheid hun naam of merk aan een lichtkunstwerk te verbinden door het te adopteren. Zo heeft Stichting Amsterdam City of Diamonds, met partners Royal Coster Diamonds en Gassan Diamonds, zich verbonden aan het kristalvormige kunstwerk “Infinita” van Studio Balmond (UK), dat tijdens het festival op het Oosterdok zal drijven.Artikel links