Werknemers massaal op zoek naar werkplezier

Uit onderzoek blijkt dat 78% van de werknemers ontevreden is over hun huidige baan. De mogelijkheden om daadwerkelijk een nieuwe start te maken lijken echter niet voor iedereen zichtbaar. Hoe komt het dat zoveel mensen ongelukkig blijven en dit niet effectief kunnen veranderen?

het nieuwe werken

Wat we nu meemaken in Nederland is niet minder dan een revolutie op het gebied van werk.

Men vindt het niet genoeg om geld te verdienen om de huur te betalen, maar willen dat hun leven om meer draait. Niet voor niets zijn er in 2010 17% meer bedrijven gestart t.o.v. 2009. Ondernemer John Williams laat in zijn nieuwe boek Freestyle werken, fulltime plezier zien, dat door deze revolutie werk, plezier en succes hand in hand horen te gaan.

Freestyle werken, fulltime plezier, dat afgelopen week onder imprint van Academic Service is verschenen, beschrijft aan de hand van tien geheimen hoe men geld kan verdienen door te doen wat ze echt leuk vinden. Het boek laat stapsgewijs zien hoe je freestyle werken kunt uitproberen, zonder meteen je huidige baan op te geven.

21 mythen over werk
De oorzaken waarom zoveel werknemers ontevreden en ongelukkig blijven zijn heel uiteenlopend. John Williams heeft de afgelopen vijf jaar met honderden Freestyle werken cliƫnten gewerkt en keer op keer stuitte hij op dezelfde misvattingen die mensen ervan weerhouden te doen wat ze echt willen. Deze misvattingen heeft hij teruggebracht tot 21 mythen. De top 5 waarom-we-ongelukkig-blijven mythen:

1. Het is veiliger om een baan te hebben, dan om voor jezelf te werken
2. Ik zou wel gek zijn om in het huidige economische klimaat voor mezelf te beginnen
3. Ik kan pas beginnen als ik precies weet waar ik naartoe wil
4. Zonder een langdurige, kostbare opleiding kan ik niet doen wat ik wil
5. Ik heb een origineel idee nodig om een eigen bedrijf te kunnen beginnen

‘Als je alle werkmythen waarin je nu nog gelooft leert los te laten, kom je vanzelf in beweging,’ licht Williams toe. ‘Je zult nog wel zelf gas moeten geven om op te stijgen en van je hobby je werk te maken, of je huidige baan naar je hand te zetten. Freestyle werken helpt je daarbij.’

-oktober 2010 onderzoek van www.werksite.nl

Wat zeggen mensen nu op Twitter over ‘het nieuwe werken’