Winterfeest op Slot Loevestein Vergeten winterkermis van Poederoijen

Op 28, 29 en 30 december vormt Slot Loevestein het decor van de ‘Vergeten winterkermis van Poederoijen’. Drie avonden lang van 17.00 tot 21.00 uur gaat de sfeervolle vesting open en kunnen bezoekers de nostalgische kermis bezoeken en het spannende verhaal van Baron von Von beleven.

Vergeten winterkermis van Poederoijen: het verhaal


In de winter van 1929 was het voor het eerst. Een bonte stoet kermislieden trok door de straten van het dorpje Poederoijen op weg naar het kasteel van de excentrieke Baron von Von. De Baron had genoeg van de eindeloze winters in z’n eentje, zodat hij de kermis maar al te graag onderdak bood in de vesting. Mensen van heinde en verre kwamen op de winterkermis af om hun lot te laten voorspellen, even alles te vergeten in een rondje in de zweefmolen of om hun krachten te meten op de Kop van Jut. Tot de kleindochter van de kermisbaas na een bezoekje aan het kasteel plotseling verdween en de kermisstoet bij vertrek tevergeefs bleef wachten en wachten… en tenslotte opging in het niets. Om deze winter voor het eerst weer drie avonden terug te komen.

Kom luisteren naar het sprookjesverhaal van Baron von Von, lekker zweven, speuren, kijken, snoepen en genieten van de nostalgische jaren ’20 kermis in het prachtige historische decor van Slot Loevestein. Een warme winterse avond om nooit te vergeten!

Data en tijden:

28, 29 en 30 december 2012 van 17.00 tot 21.00 uur.
De vesting is geopend tot 22.00 uur.

Toegangsprijzen:

Kinderen 4 – 18 jaar € 8,50
Volwassenen € 10,-
Kinderen 0 – 3 jaar gratis

Museumkaart / CJP:
Kinderen € 2,50
Volwassenen € 1,-

Inclusief entree kasteel, kermisattracties en speurtocht. Gratis parkeren!