Word – Office 2007 – Les 13 Spellingscontrole en woorden tellen

Internet & computers > Internet & computers

(382 artikelen)

Microsoft Word van Office 2007 is één van de meest gebruike software. In deze cursus leert u de basis, indeling van het werkveld en hoe u mooie documenten op kunt maken.

Leer hoe de spellingscontrole van Word 2007, en de taal waarin gecontroleerd wordt werkt. Ook leert u hoe u woorden van een stuk geselecteerde tekst of uw volledige document kunt tellen. Iets wat handig kan zijn als u bijvoorbeeld een advertentie met een beperkt aantal karakters aan moet leveren.

word 2007 spellingscontrole woorden tellen

Open een document met tekst.

word 2007 spellingscontrole woorden tellen

1. Spelling en grammaticacontrole
Open het tabblad ‘Controleren‘ en klik op het icoontje ‘Spelling- en grammaticacontrole‘.

word 2007 spellingscontrole woorden tellen

Een nieuw venster opent met in het rood gearceerd het eerste woord waarvoor de spellingscontrole een andere suggestie heeft. In dit geval betreft het een naam. Deze tekst moet niet veranderd worden, klik op de knop ‘Eenmaal negeren‘ en de controle springt automatisch naar het volgende woord in de tekst wat eventueel verranderd kan worden.

Controleer altijd voordat u met wijzigen start of in het bovenstaande venster de te controleren Taal voor woordenlijst op de juiste taal staat ingesteld.

word 2007 spellingscontrole woorden tellen

Het volgende woord wat de spellingscontrole gevonden heeft is ‘Rabo’. De suggestie van het systeem is RABO met allemaal hoofdletters. Wilt u dit veranderen? Klik dan op de knop ‘Wijzigen’ en u ziet dat de tekst automatisch gewijzigd wordt en dat er een nieuw woord 


Bekijk de volledige les op de Word – Office 2007 cursuspagina
_
Ga naar de cursus pagina om deze les volledig met video uitleg te bekijken. De Word – Office 2007 cursus bestaat uit meerdere lessen, deze lessen staan aan de rechterkant op de cursus pagina. Bekijk ook het cursus overzicht voor alle andere cursussen.

Artikel links