Youngsters de hipsters onder de ouderen.

Het Youngster project stimuleert mensen en organisaties anders te kijken naar ouder worden. Er wordt immers een grote groep mensen ouder die het oud worden opnieuw aan het uitvinden is. Grotendeels afkomstig uit een generatie die de jongerencultuur uitvond, in de jaren ’60 en ’70 aan de wieg stond van de hedendaagse popmuziek, het modebeeld decennia lang bepaalde en nog steeds een flinke vinger in de pap heeft op economisch, maatschappelijk en politiek toneel: de Youngsters.

Ze zijn allemaal anders, maar hebben toch iets gemeen: ze zijn Youngsters.

Zo gaat Mathilde in de zomer festivals af, is Benjamin op zijn 71e een druk bezet acteur en reist Sietse op zijn 85e nog de wereld rond.

Op zaterdag 14 september werd het Youngsters project feestelijk gelanceerd tijdens het Film by the Sea festival in Vlissingen. Staatssecretaris Martin van Rijn nam het fotoboek met de 30 Youngsterportretten in ontvangst, de documentaire ging in premiere en de expositie met 10 grote portretten werd geopend door Youngster Mathilde.

Het Youngster project stimuleert mensen en organisaties anders te kijken naar ouder worden. Er wordt immers een grote groep mensen ouder die het oud worden opnieuw aan het uitvinden is. Grotendeels afkomstig uit een generatie die de jongerencultuur uitvond, in de jaren ’60 en ’70 aan de wieg stond van de hedendaagse popmuziek, het modebeeld decennia lang bepaalde en nog steeds een flinke vinger in de pap heeft op economisch, maatschappelijk en politiek toneel: de Youngsters. Het is belangrijk om te weten waar ze vandaan komen, maar het gaat er om wie ze vandaag de dag zijn. Een kleurrijke diverse groep die niet in een hokje is te plaatsen, afkomstig grotendeels uit de babyboomgeneratie. Opgegroeid in een wereld vol subculturen, vormden zij hun eigen identiteit. Ze staan midden in het leven: actief, levenslustig, maar vooral jong van geest. Mooie mensen met dito verhalen. Misschien wel de grootste subcultuur ooit.

De Youngsters zijn de Hipsters onder de ouderen.

Meer weten over de Youngsters? www.deyoungsters.nl