Zelf bitterballen maken

Een recept van Micahal Boerop



Heerlijke zelfgemaakte bitterballen. Een lekker recept om zelf een bitterbal te maken die altijd lukt.

Dit recept is voor 20 á 30 bitterballen van 2 á 3 centimeter groot en tussen de 20 á 30 gram zwaar.

Ingrediënten rundvleesbouillon
1 liter water
2 mergpijpen
500 gram runderpoulet
50 gram winterwortel in stukken
50 gram ui, 50 gram prei
50 gram bladselderij. Stronken en blaadjes
3 takjes verse peterselie
2 blaadjes laurier, 2 takjes verse tijm
1 takje verse rozemarijn
5 peperkorrels
1 kruidnagel, 1 stukkje foelie
6 gram zout, 6 gram witte peper

Voor de ragoût:
60 gram échte boter
60 gram bloem
Zelfgetrokken boeljoen
Het draadjesvlees
6 gram gelatine
Snufjes zout, peper en nootmuskaat

Frituren:
Bevroren bitterballen
5 minuten op 175 graden.
Ontdooid; 2 tot maximaal 3 minuten op 180 graden