Zo kies je het juiste bed

Stockfoto
Stockfoto

Een goede nachtrust is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Klachten bij ziekte of de ongemakken van het ouder worden kunnen je bijvoorbeeld uit je slaap houden. Een goed bed kopen is ontzettend belangrijk. Maar wat is nu het beste bed?

Ouderen & slimme opties
De hulpmiddelen van Aldenhuijsen zoals hoog laag functie, valhek en uitstapverlichting zorgen voor veiligheid en gemak. Ideaal voor een goede nachtrust.
Ontdek alle opties!

Bodems
Een lattenbodem geeft je lichaam de steun die het verdient en je matras de ventilatie die het zo nodig heeft. Daarom is een goede bedbodem heel erg belangrijk. De perfecte combinatie van bedbodem en matras bepaalt het comfort van je slaapsysteem. De kunst is om ze elkaar optimaal te laten versterken. Laat je bedbodem op maat aanpassen op je lengte, gewicht en persoonlijk slaapvoorkeuren.

Matrassen
Een goede nachtrust begint bij een goed matras. Vaak wordt een matras gekozen na 1 minuut proefliggen. Het is echter beter om je persoonlijke slaapprofiel te laten analyseren om vervolgens een matras op maat samen te stellen. Speciaal ontworpen voor een optimale nachtrust.

Toppers
Een topper of topmatras kiezen is afhankelijk van de samenstelling van het slaapsysteem. Wanneer je kiest voor de combinatie van een matraskern en topper zorgt de topper namelijk voor het comfort. De matraskern vormt de stevige basis en de topper ligt daarbovenop zodat het geheel nog comfortabeler is. Zo’n topmatras verbetert niet alleen het ligcomfort, maar verlengt ook de levensduur van je nieuwe matraskern. Een topper maakt bovendien je slaapervaring een stuk persoonlijker.

Hoofdkussens
Hoog, laag, hard, zacht, vormvast of vormbaar: het is belangrijk dat je hoofdkussen je hoofd en nekwervels perfect ondersteunt zodat de doorbloeding goed op gang blijft tijdens het slapen.

Bedlinnen
Nieuw bedlinnen draagt met niet alleen bij aan de uitstraling van je slaapkamer, maar ook aan je persoonlijke slaapcomfort. Lakens van materialen die prettig aanvoelen op de huid zorgen voor een fijne nachtrust. Kies voor bedlinnen dat heerlijk zacht of juist lekker fris aanvoelt. Ook kan de juiste keuze in linnen nachtelijk transpireren aanzienlijk verminderen. In de maat die bij je dekbed past, of dat nu 1-persoons, 2-persoons of lits-jumeaux is.

Dekbedden
Kruip je ’s avonds onder de wol? Of is je dekbed gevuld met katoen, dons of synthetisch materiaal? De verschillende vullingen hebben een grote invloed op hoe het deken op je lichaam aanvoelt. Ook kun je kiezen uit verschillende warmteklassen. Vind je het fijn als een dekbed je warm of juist koel houdt in bed? Ook kan de juiste keuze in dekbed nachtelijk transpireren aanzienlijk verminderen. Kies uit de verschillende materialen, diktes en formaten je ideale dekbed voor ieder jaargetij.

Accessoires
Met de juiste slaapkameraccessoires creëer je een sfeer waarin je je prettig, op je gemak en veilig voelt. Zo wordt je slaapkamer echt een plek om te ontspannen na een lange dag. Denk hierbij aan accessoires om je matrassen te beschermen, slimme elektronica-oplossingen, verlichting en verschillende hulpaccessoires die het in- en uit bed stappen een stuk makkelijker maken.

Een goed bed kopen is heel belangrijk
Zit je veel overdag? Duurt het lang voordat je in slaap valt? Heb je het vaak warm ‘s nachts? Dit zijn allerlei factoren die iets zeggen over je slaapconditie. Belangrijke signalen van je lichaam die je niet zomaar mag negeren. Maar goede bedden kunnen het je ook een stuk makkelijker maken in huis. Denk eens aan wieltjes in plaats van poten zodat het slaapsysteem eenvoudig deelbaar is. Zo levert schoonmaken onder je bed geen rugproblemen meer op.