Zorgverzekering veel gestelde vragen

Magazine  »  Actualiteiten (694 artikelen)  »  Financieel (103 artikelen)

Zorgverzekeraars strijden deze maand om zoveel mogelijk klanten binnen te halen. De meest gestelde vragen.

agis zorgverzekeraar

advertorial  

Hebt u zorgvragen?
Dan belt u met de Agis Zorgcoach. Agis biedt de zorg die bij u past. Stap over met aantrekkelijke korting.
Meer informatie

Wanneer ontvang ik van mijn zorgverzekeraar de nieuwe premie en polisvoorwaarden?
Uw zorgverzekeraar heeft u uiterlijk 19 november 2011 het aanbod voor 2012 gedaan. Als u nog niets hebt ontvangen, neem dan contact op met uw huidige verzekeraar. Het aanbod bestaat uit de nieuwe premie en polisvoorwaarden. Het aanbod lijkt zoveel mogelijk op uw huidige zorgverzekering, maar er is door veel maatschappijen flink aan de dekking en de premie gesleuteld. Dus heeft u nu een basisverzekering met een aanvullende verzekering, dan zal het nieuwe aanbod naast het basispakket een aanvullende polis bevatten. Controleer dus goed of dit aanbod nog wel bij u past en vergelijk dat met andere aanbieders om te zien of het niet goedkoper kan.

Wat moet ik doen als ik naar een andere zorgverzekeraar wil?
Als u het aanbod van uw huidige zorgverzekeraar niet goed (genoeg) vindt,stap dan over naar andere ziektekostenverzekeraar.
Wat moet u doen als u een andere dekking wilt, maar wel bij dezelfde zorgverzekeraar wil blijven?
Als u het aanbod van uw huidige zorgverzekeraar niet goed (genoeg) vindt, maar wel tevreden bent over de premie en service kunt het volgende doen. Neem contact op met uw ziektekostenverzekeraar en informeer naar de andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld aanvullend zorgpakket met een minder/meer uitgebreide dekking.


Wat gebeurt er als ik de huidige zorgverzekering niet opzeg?
Als u uw huidige zorgverzekering niet voor 1 januari heeft beëindigd, wordt u automatisch op grond van de aangeboden zorgverzekering verzekerd. U heeft tot 1 februari de tijd om een nieuwe verzekering te kiezen. Deze zorgverzekering zal dan met terugwerkende kracht ingaan, dus per 1 januari. Zo blijft u altijd verzekerd tegen gemaakte medische kosten.

Tot wanneer kunt u zich aanmelden bij een andere zorgverzekeraar?
Als u de huidige zorgverzekering voor 1 januari heeft opgezegd, kunt u zich uiterlijk tot 1 februari aanmelden bij een andere zorgverzekeraar. Als u na 1 februari nog niet verzekerd bent, krijgt u een boete wegens te laat verzekeren. De boete bedraagt 130 procent van de premie voor de zorgverzekering, die u over uw onverzekerde periode betaald zou hebben