Zou dit waar kunnen zijn

Actualiteiten > Nieuws, weer & verkeer

(642 artikelen)

Instanties bevestigen dat besmetting EHEC darmbacterie bio-terreuraanslag is

Overleg geheime diensten Europa en VS in Parijs – EU overweegt instellen Alarmfase 1Vorige week woensdag opperden we in dit artikel reeds de mogelijkheid, maar nu valt uit documenten van de betrokken instanties inderdaad op te maken dat de besmetting van honderden mensen in Duitsland en omringende landen met de levensgevaarlijke EHEC-darmbacterie hoogst waarschijnlijk een bio-terreuraanslag is.

Op grond van onder andere gegevens van het Duitse RKI aangaande microbiologisch onderzoek van de verotoxine producerende e.coli bacterie blijkt dat deze doelbewust resistent moet zijn gemaakt tegen antibiotica. De belangrijkste constatering is dat de onderzochte tomaten en augurken niet op een natuurlijke manier met EHEC besmet kunnen zijn. (1)

De bacterie die voor de EHEC uitbraak verantwoordelijk is werd uitgebreid onderzocht door het Instituut voor Hygiëne van de Universiteitskliniek in Münster. Samen met de collega’s van het Robert Koch Instituut in Wernigerode werden sinds 1996 42 verschillende EHEC-typen gedocumenteerd. Op grond van de unieke combinatie van de bacterie die nu verantwoordelijk is voor de uitbraak kon worden vastgesteld dat het bij patiënten uit vier verschillende steden om dezelfde stam en hetzelfde type (HUSEC-41) gaat waar onder andere penicilline niets tegen kan uitrichten. Juist omdat het om hetzelfde type bacterie gaat is een terreuraanslag zeer aannemelijk. (2)

Afgelopen woensdag schreven we dat er de afgelopen jaren in Europa enkele kleinschalige aanslagen zijn geweest met het doelbewust besmetten van voedsel door Arabieren of andere oosterlingen. Westerse inlichtingendiensten weten overigens al langer dat islamitische extremisten gedetailleerde plannen hebben opgesteld om de bevolking in het Westen te vergiftigen.

De officiële Europese instanties spreken echter alleen nog van een lading besmette komkommers uit Spanje. Inmiddels wordt ook lading Nederlandse komkommers verdacht. (3) De export van Nederlandse komkommers naar Duitsland is reeds ingestort, en de telers vrezen nu ook voor sla, tomaten en paprika’s (4). België heeft vandaag de import van komkommers van twee Spaanse distributeurs verboden (5).

Alarmfase 1
De Duitse geheime dienst heeft dit weekend in Parijs overleg gevoerd met Europese en Amerikaanse collega’s over het feit dat de EHEC uitbraak een mogelijke terreuraanslag is. Nu er ook in Denemarken, Nederland en Zweden mensen ziek zijn geworden verdenkt men niet alleen komkommers, maar ook aardbeien, Spaanse augurken en andere groente- en fruitsoorten.

De EU zou overwegen om de komende dagen alarmfase 1 uit te roepen voor de veiligheid van alle levensmiddelen in Europa en maatregelen voorbereiden om te bevolking te beschermen. (6) Het is echter ook niet ondenkbaar dat alle verwijzingen naar een mogelijke islamitische terreuraanslag worden ontkend, met als doel de toch al steeds sterker wordende anti-islam sentimenten in Europa niet te voeden.
Bron: Xander nieuws