Zwift binnenshuis op de rollerbank en virtueel wielrennen tegen andere

Je wilt wielrennen maar het weer laat dat niet toe Met Zwift koppel je de rollerbank thuis aan de computer en fiets je met andere mensen een virtueel parcourse.


Het gaat zelfs nog verder dan het simpel rijden van een digitale route. Je kunt online ook meedoen met clinics, tochten en wedstrijden. Zo zijn er professionele wielrenners die clinics geven. En omdat het op hetzelfde parcourse tijdens jouw training plaatsvindt heb je de kans om door zo’n groepje ingehaald te worden.

Of je rijdt langs een plek waar mensen verzamelen voor de start van een wedstrijd. De gamification van een anders saaie training thuis maakt het dat zelfs doorgewinterde wielrenners zo nu en dan liever thuis blijven om virtueel te trainen.

Vooral oudere sporters die bang zijn om te vallen of om welke andere reden dan ook niet meer in staat zijn om buiten te fietsen is dit de ideale oplossing. Een toevoeging omdat je vanuit huis met andere mensen kunt sporten. Het is namelijk ook mogelijk om met elkaar te communiceren.