Een kip recept

Kip heeft heel veel bereidings mogelijkheiden en wordt in alle culturen gebruikt en bereid. Tegenwoordig zijn er zelfs kippenworsten in de handel die qua cholesterol en cloriëen een stuk gezonder zijn dan varkensvlees.Het receptje dat ik u nu aanbied is iets anders dan de klassieke kipgerechten.

Iets over dragon of drakenkruid of estragon.

Dit kruid is te vinden in 2 versies: namelijk de Franse en de Russische versie.Beide zijn eetbaar maar de Franse geeft een veel fijnere smaak en aroma dan de russiche die ook van smaak veel minder uitgesproken is.Drakenkruid wordt verkocht of vers of gedroogd. Soms vind men deze lekkerij ook nog verduurzaamd op azijn. Ook de dragonazijn doet het zeer goed op frisse salades en sommige sausen.Wanneer men de gedroogde versie aanschaft kan men die op azijn zetten en zo zelf dragon azijn maken of een grote hoeveel in een bijvoorbeeld confituur of jampotje zetten en onderzetten met azijn die is aangelengt met 1/3 deel water. Na een nacht is de dragon doortrokken van de azijn is perfect bruikbaar in onderstaand gerecht.

Kip met drakenkruidroomsaus (Creme à l’estragon)

4 personen

4 kippenfilets (borst)

1 potje room

3 eetlepels drakenkruid of estragon

1 kofiielepel Engelse saus (Woreshireshestersaus)

1kluit bakboter

Peper zout

Bak de kippenfillets op en zorg ervoor dat ze niet te bruin worden. Giet het overtollige braadvocht weg maar bewaar het aanbaksel van de kip. Giet hierin de room en de Engelse saus,voeg nu ook de estragon toe en laat de saus even inkoken (reduceren in vaktaal)

Serveer met aardappelkrokketjes en een frisse sla.

Ik ga er ook vanuit dat koken en lekker eten iets is dat iedereen toebehoord. Ik ben daarom ook erg tegen de belachelijke geheimdoenerij in de keuken. Mijn ervaring is dat koken even veel talent is -gebonden als tekenen, schilderen en muziek maken. Waarom zou iemand die minder talent heeft daarom slecht moeten eten…

Mocht u vragen hebben over gerechten en hun bereiding kan u altijd een mailtje sturen naar :

tramp@skynet.be deze zullen zo snel mogelijk worden beantwoord.

Leave a Comment