Jachtschotel a la Maaike

Ingredienten:500 gram Runderlappen2 stuks Ui 1 stuks Goudreinette 1 flinke hand Rozijnen 200 gram bakboter, margarine of roomboter zout peper Materiaal :Een pan om in te sudderen




Bereiding :




De Runderlappen bestrooien met zout en peper. De boter verhitten, het vlees aan beide zijden aanbraden, tot een mooie kleur.

Vlees uit de pan halen, boter afblussen met 500 milliliter heet water. Zodra de jus warm is de gesnipperde ui toevoegen en het vlees terug doen. Het geheel met deksel ca. 3 uur op laag vuur laten sudderen, tussendoor vlees draaien en eventueel heet water toevoegen.



Note:



Hoe langer het vlees suddert hoe lekkerder.

Appel schillen en in kleine stukjes snijden. Toevoegen aan vlees. Rozijnen wellen en toevoegen aan vlees. Nu nog een half uur op laag vuur warm laten worden.



Serveertip :



Lekker met aardappelpuree en rodekool met appeltjes











Leave a Comment