VijftigPlusser.nl – Pittige Gehakttaart – 50 PLUS, ACTIEF EN GEZELLIG!

Deze moet even tussendoor. Schaamteloos gepikt van Appie. Ik heb hem al een aantal keren gemaakt en het is altijd weer een succes. Vriendin had het recept nodig voor Oudejaarsavond dus vandaar dat jullie hem nu terugvinden op Vijftigplusser.nl.

Pakje van 50 gram nasimix (Conimex) wellen in heet water. Oven op 200 graden (elektrische oven). Hartige taartendeeg (5 plakjes) laten ontdooien. In braadpan olie verhitten en 500 gram rundergehakt rul bakken. Een zak van 400 gram Chinese roerbakmix (of 400 gram nasi- of bami groente naar keuze) door gehakt scheppen en 3 min. meebakken. Gewelde nasimix erbij. Vier eieren loskloppen met 125 ml room. Gehakt/groentemengsel even laten afkoelen en dan het ei/roommengsel erdoor scheppen. Nu kom je in het stadium dat je denkt: “dit kan nooit goed gaan, wat een natte zooi.” Gewoon doorzetten want het gaat goed. Vorm bekleden met deeg. Gehaktmengsel in deeg scheppen en aan bovenkant gladstrijken. Taart in midden van oven in 30 min. goudbruin bakken. Ik doe er soms ook nog een eetlepel (of twee) seroendeng door.

Ook als maaltijdtaart zeer geschikt.

Culinette







Leave a Comment