Fietsen over het Commissaris Cramerpad

Eén van de fietspaden op het Dwingelderveld is vernoemd naar de Commissaris der Koningin in de provincie Drenthe, die zeer veel betekend heeft voor Drenthe als natuurprovincie en nog meer als fietsprovincie pur sang. De hier beschreven fietstocht van ca. 1,5 uur voert over dit fietspad.NEEM UW VERREKIJKER EN FOTOTOESTEL MEE!!!!

Parkeer uw auto in Dwingeloo of op een parkeerplaats voorbij het Planetron. U fietst vanuit Dwingeloo naar het Planetron en volgt voorbij het Planetron richting Davidsplassen. Langs de RCn de Noordster rijdt u door de bossen van het Dwingelderveld. Een eerste ven is uw deel langs dit mooie fietspad.

Aangekomen bij het prachtige uitzicht over het Dwingelderveld en de Davidsplassen gaan u linksaf richting Beilen / Pesse. Bij de Radiotelescoop en de recreatieplaats gaat u rechtuit. U rijdt richting Pesse. Dat betekent bij de eerstvolgende kruising rechtsaf. U komt uit op een asfaltweg (erg rustig) en vervolgt deze tot u bij het Commissaris Cramerpad komt. U gaat dit linksaf op. Geniet van de vogels achter het vogelscherm. Hier komt uw verrekijker echt van pas. Prachtige vergezichten zijn uw deel Geniet van de geluiden van de natuur.

Als u verder fietst komt u nog een paar prachtige vennen tegen. In mei dik bedekt met waterlelies (zie foto’s). De skeletten van de bomen in de nieuw (her)ontwikkelde natuur geven een gevoel terug in de tijd. Bij mist en schemer lijkt mij dit extra spannend. Bij de eerstvolgende driespong gaat u linksaf weer richting Dwingeloo. U komt nu langs het eveneens in herontwikkeling zijnde Koelevaartsven. Stap af, geniet en neem het in uw op om er bij het sluiten van de ogen de komende tijd zo aan terug te denken. Misschien ziet u het wel terug. Vervolg u weg naar Dwingeloo of de parkeerplaats.

Veel natuur plezier.Leave a Comment