Digitaal thuisconsult verlicht werkdruk huisarts

Om de bereikbaarheid van de huisarts te verbeteren en de druk op thuisbezoeken te verlichten heeft KeurmerkZorg een alternatief ontwikkeld voor huisartsen en zorgverleners. Het medisch CameraToezicht.


Voor wie bestemd?


Iedereen die behoefte heeft aan observatie bij ziekte, na ontslag uit het ziekenhuis, gebruik van medicijnen, chronisch zieken of op momenten dat een advies van een huisarts/zorgverlener wenselijk is en deze wegens de werkdruk moeilijk een visite kan afleggen.


Wat is er nodig?


De consument moet in het bezit zijn van een ZorgPaspoort, dat gratis wordt verstrekt en een ZorgCard. Hiermee wordt de aansturing van de camera en het raadplegen van de beelden geregeld. Met één muisklik geeft de paspoorthouder de arts/zorgverlener toestemming om de camera, die bij de paspoorthouder thuis is geinstalleerd, te gebruiken.


Wat kost het?


ZorgPaspoorthouders kunnen drie weken gratis gebruik maken van medisch CameraToezicht. Na betaling van een borgsom en de verpak- en verzendkosten, wordt de camera door de post thuis bezorgd en weer opgehaald.


Kostenbesparingen.


Duidelijk is het dat er voor zowel de huisarts en de zorgverzekeraars aanzienlijke kostenbesparingen ontstaan. Een digitaal huisartsenconsult is goedkoper dan een visite. En de huisarts/zorgverleners zijn minder tijd kwijt dan bij fysieke visites.


Leave a Comment