VijftigPlusser.nl – Lekker gezond 50+ – 50 PLUS, ACTIEF EN GEZELLIG!

Han de Hond is geboren in 1953. Na zijn studie geneeskunde heeft hij zich gespecialiseerd in de urologie. Tot 2002 is Han actief geweest als uroloog. Op dit moment houdt hij zich vooral bezig met lifestyle problematiek van met name de ouderwordende man.Han heeft zich tot doel gesteld om de problemen die iedere man kan tegenkomen, bespreekbaar en inzichtelijk te maken. Zo hoopt hij taboes te doorbreken. Op deze manier wil hij een constructieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mannen boven de 50 jaar.Titel Lekker Gezond GewichtISBN 90-76218-78-1Auteur Han de HondPrijs € 14,95Uitvoering softcoverOmvang 160 blz.Illustraties geheel in kleurFormaat 230 x 230 mm


Lekker Gezond 50+

Het lifestyle boek voor mannen
Waarom een boek speciaal voor mannen?

Mannen praten met elkaar niet gemakkelijk over gezondheidsproblemen en zeker niet over problemen die samenhangen met het plassen en het krijgen van erecties. Vooral op die echte mannenzaken rust nog vaak een taboe.

Hebt u met uw vrienden wel eens een gesprek over plasproblemen, erectiestoornissen of moeite met seks? Zelden toch?In de tijd dat ik als uroloog werkzaam was merkte ik dat mannen heel moeizaam met hun problemen omgaan. Zij wuiven de klachten weg en verdringen ze liever dan dat zij naar een arts gaan. Terwijl een doktersbezoekje heel verhelderend kan werken.

Daardoor ontstaat er veel onrust terwijl dat eigenlijk niet hoeft.

Onderzoek geeft aan dat problemen op het gebied van urinewegen, seksualiteit, en veranderingen in de hormonen voor 70% de kwaliteit van leven bepalen van de ouderwordende man.

En dat komt eerder dan je denkt.

Al vanaf 45 jaar kunnen zich de eerste veranderingen voordoen.

Voor al die mannen die wat meer willen weten wat zij op een bepaalde leeftijd mogen verwachten, heb ik dit boek geschreven. Maar ook voor hun vrouwen. Vrouwen merken het namelijk als hun man niet goed in zijn vel zit, maar weten vaak niet wat de oorzaak is of wat zij eraan moeten doen. Over vrouwelijke gezondheidsproblemen vind je in de boekhandel zeker twee meter informatie: over mannen misschien 25centimeter. En dat zijn grotendeels boekjes over één specifiek onderwerp.

Met dit boek wil ik mannen juist inzicht geven in de relatie van bepaalde fysieke problemen, leefstijl en de interactie die er met de voeding bestaat. Daarnaast biedt het boek een referentiekader over wat mannen, als zij ouder worden, mogen verwachten en wat normaal is op een bepaalde leeftijd.

Naast mogelijkheden om zich te toetsen, worden er ook oplossingen aangereikt en wordt aangegeven welke voedingsbestanddelen een preventieve werking hebben. Nog steeds is het zo dat mannen gemiddeld 5 jaar eerder sterven dan vrouwen.

Voor een groot deel wordt dit bepaald door het verschil in beleving van de eigen gezondheid van man en vrouw hoewel de ongezondere leefstijl van de man natuurlijk ook een belangrijke rol speelt.

Door zijn gedrag stelt de man doktersbezoek en daarmee een diagnose uit. In veel gevallen is het de vrouw die hun man naar de dokter stuurt. Mijn intentie is dat het boek eraan bijdraagt dat mannen bewuster met hun gezondheid leren omgaan.

Geen ontkennend gedrag meer, leren luisteren naar het lijf en er consequenties uit trekken! Dat moet de slogan worden.Het is een praktisch lifestyle boek geworden voor de man met een 60tal recepten die ingrediënten bevatten die een preventieve werking kunnen hebben.

Een referentiekader vinden mannen niet bij elkaar omdat zij niet met elkaar praten over de typische mannenzaken. Dit boek biedt het wel.Het is uniek omdat er geen boek te krijgen is op de Nederlandse markt dat deze problematiek zo behandeld en relaties aangeeft tussen lichamelijke aspecten en een bepaalde lifestyle.Leave a Comment