Reggie, De Reiger en Backspace, De Goudvis….

Reggie, de reiger, was vanochtend op bezoek en zorgde voor veel leed in de vissenfamilie….

Half acht, vanochtend…Ik word ergens wakker van en blijf luisterend in bed liggen. Het is een zwoele nacht geweest en het raam stond op ‘kiep’, waardoor geluiden van buiten makkelijk konden binnenkomen.

Vaak horen we merels, duiven en mussen een bad nemen in de vijver, kwetterend en fladderend met de vleugels en dat stelt ons gerust. Vanochtend was het ánders..Ik hoorde wel wat geluiden, maar geen gekwetter. Och, dacht ik…zal zo wel weer voorbij zijn, maar nee, het bleef maar ‘rommelen’ onder het slaapkamerraam..

Ik stond op en wierp een blik naar buiten en ja hoor…Reggie stond met z’n lange poten in de vijver en dacht; “Ik ga vanochtend eens lekker in de vijver van Willeke en Frans ontbijten”….Ik bewoog wat met de gordijnen heen en weer en toen hij dat zag, vloog ie op..en weg was ie… Ik maar weer terug naar bed. Willeke ondertussen wakker geworden en ik vertelde haar van Reggie, de reiger en we hoopten dat hij op tijd gestoord werd.

Een kwartier later…weer datzelfde geluid. Nu herkende ik het direct en ging weer m’n bed uit en zag die brutale vlerk weer met z’n grote zwemvliezen in de vijver staan. Ik joeg hem weg en riep nog na; “Ik geef dit aan Douwe door in Groningen en dan kom je in een heropvoedingsgesticht…schurk !”


Jullie moeten weten dat Douwe, ook een weblogger, een jonge reiger zelfstandig heeft grootgebracht en dat verhaal kun je op zijn weblog lezen. Hieronder vind je de link naar zijn weblog.
Nou, van slapen kwam niets meer en dus stonden we maar op om de ‘schade’ in de vijver eens op te nemen.

Jeetje…geen enkele vis meer te zien…alles weg en ja, daar tussen de steentjes twee stukkies goudvis….Het was “Delete” en van “CapsLock” zagen we ook niets meer en geen enkele jongen of meisje van de hele familie… Alleen Gompie, de bewaker stond daar met z’n voeten in het water wat verbouwereerd en sip te kijken…maar ja, weliswaar een ‘kei’ van een vent, maar niet meer dan wat opgestapelde en beschilderde keien.

Er zwommen gisteren meer dan 35 vissen rond en nu geen enkele meer. Dat kan toch niet. Okay…zeiden we, we gaan maar eerst eens ontbijten en dan zien we wel verder.

Na het ontbijt een ochtendwandeling gemaakt en toen we terug kwamen en in de vijver keken, zagen we plotseling “Backspace” zwemmen. Een van de eerste goudvissen en ook de grootste in maat. Gelukkig ! Die heeft het overleefd en misschien hebben de kleintjes of een deel ervan het óók overleefd.

Tijdens de koffie ontdekten we dat er inderdaad heel wat kleintjes nog in leven waren…Punt, Komma, Apestaartje, PijltjesToetsen ( 4 kleintjes die veel op elkaar lijken), Vraagteken, Uitroepteken en nog wat ‘toetsnamen’ …..Zo eindigt dit werkelijk gebeurd verhaal in een redelijk goede afloop.

Reggie, de reiger, weet nu waar hij aan toe is. Nog één keer zo’n streek en dan gaat hij op transport naar Groningen en in Veendam zal Douwe hem wel mores leren….dat hopen we toch !

frans en willeke.Leave a Comment