De Microsoft Surface computer tafelcomputer

Microsoft heeft pas geleden iets nieuws geïntroduceerd: de Surface computer. Het is een tafel met daarin een computer en een speciale beeld techniek. De Surface computer is volledig te bedienen met het grote multi touch scherm.

Microsoft is een aantal jaren bezig geweest met het ontwerpen en ontwikkelen van de Surface computer. De computer is voor verschillende doel einden te gebruiken, denk hierbij aan winkels, casino’s, restaurants en natuurlijk voor in de woonkamer.


De Surface computer voor thuis gebruik


U heeft geen toetsenbord, muis, afstandsbediening of wat dat ook nodig om de computer te bedienen. Dit is natuurlijk ideaal voor in de woonkamer.

Er zit een groot 30 inch (76,2 centimeter) scherm in met multi touch. Multi touch is een aanraak scherm maar dan kunt u ‘m op meerdere punten tegelijk aanraken.


Foto’s bekijken


Op het scherm verstrooid de computer de foto’s die u wilt bekijken. Nu kunt u met uw handen de foto rond draaien, vergroten en verschuiven. De Surface computer beschikt ook over een speciale herkennings techniek. Zo kan de computer zien wat er op het scherm ligt. Als u bijvoorbeeld een digitaal fototoestel op het scherm zet (die beschikt over een draadloze verbinding) herkent de computer het apparaat en laat hij gelijk alle foto’s zien die op de camera staan. En om nog een stapje verder te gaan kunt u ook gelijk even uw mobiele telefoon neerleggen en de foto’s, via het scherm, naar uw telefoon slepen.


Muziek afspelen


Zet uw favoriete muziek op de computer en u krijgt een mooi overzicht van uw cd’s. Klik op een cd, kies een nummer en sleep ‘m in de afspeellijst.


Uitstapjes plannen


Met een plattegrond en allerlei leuke musea, bezienswaardigheden, parken, eetgelegenheden, etc., kunt u een leuke dag plannen en gelijk de route bekijken.


De prijs


De nieuwe computer zal einde dit jaar gebruikt gaan worden door bedrijven zoals winkels, hotels, restaurants, etc.. De Surface computer gaat tussen de 4.000 en 7.500 euro kosten. Als de nieuwe computer goed loopt zal de prijs over een jaar of 3 dalen en voor de gewone consument betaalbaar zijn.Leave a Comment