De straten bekijken met Google Maps

De meeste mensen kennen inmiddels de Google Maps (ook wel bekend als Google Earth). Met Google Maps zijn alle wegen te bekijken maar kunt u ook inzoomen op de wereld totdat u uw eigen achtertuin gevonden heeft. Inmiddels is er al aardig wat gedetailleerd beeld materiaal te vinden. Maar dat vond Google nog niet genoeg en komen ze nu met 360 graden foto’s van de straat.

Google is begonnen met het fotograferen van een aantal plaatsen in Amerika. Tot nu toe zijn de straten van New York, San Francisco, Las Vegas, Denver en Miami te bekijken. Voor deze locaties kunt u kiezen voor de ‘Street view’ (straat zicht). De foto’s worden door een speciale auto gemaakt die systematisch rond rijd en na een bepaalde afstand steeds een 360 graden foto maakt. Zo is het mogelijk om via de Street view door de straten heen te lopen.

Er is echter wel enige ophef want er zijn een aantal mensen geschrokken toen ze virtueel door hun straat liepen zo bij hun eigen woning naar binnen konden kijken. “Nog even en iedereen kan zien wat ik allemaal in huis heb staan” werd er al geroepen.

Het is nog even afwachten tot hoe ver ze hierin gaan en of ze ook in Europa komen fotograferen.Leave a Comment