Een gebruiksvriendelijke computer

De afgelopen jaren werd het werken met de computer ieder jaar ingewikkelder. Niemand heeft daarom gevraagd en iedereen klaagt er over. Nu begint de nieuwe trend in Nederland om de computer eenvoudiger te maken. Twee doorgewinterde ontwikkelaars besloten om computers te maken waar de klanten wèl om vragen. Dus gemakkelijk te bedienen, veilig surfen op het internet en eigenlijk het meest belangrijk, een computer die het blijft doen.

Het ingewikkelde besturingssysteem Windows is teruggebracht tot zijn essentie. Knoppen die niet nodig zijn, zijn weggelaten. Maar op de achtergrond blijft Windows wel gewoon zijn werk doen.


Het PC Basic concept


Het jonge bedrijf PC Basic komt met deze nieuwe aanpak na een uitvoerige analyse van hun doelgroep: ‘De grote groep mensen die alleen een aantal eenvoudige programma’s wil gebruiken’. Mensen die niet geïnteresseerd zijn in de techniek van een computer, maar net als bij een auto het stuur in handen willen hebben en hun voeten op de pedalen. Wat er onder de motorkap gebeurt laten zij graag over aan de garage. Hun grootste ergernis is dat de computer het op onverwachte momenten laat afweten zonder dat duidelijk is wat er fout is gegaan. Goede raad en hulp is dan meestal niet voorhanden, of duur en altijd erg tijdrovend.

PC Basic heeft daarom gekozen voor computers met onderdelen waarvan zeker is dat zij goed op elkaar zijn afgestemd en die ook altijd goed blijven werken. Een service-monteur komt bovendien de computer bij de klanten thuis installeren en levert dus een werkend systeem af. Indien nodig worden de verbindingen bij KPN aangevraagd en wordt de apparatuur volledig aangesloten. Vóór de installateur weggaat geeft hij uitleg over de werking en laat hij een handleiding, cursusboek en een tevreden klant achter.

Vergeleken met de vele mogelijkheden van de gewone computer heeft PC Basic bewust enkele beperkingen gekregen, zodat cruciale instellingen niet ontregeld kunnen worden. Je kunt ook niet per ongeluk virussen via internet binnen krijgen. En je raakt als gebruiker zelf ook niet in verwarring door de vele mogelijkheden en knoppen, waarvan je er eigenlijk maar een paar nodig hebt!

Het jonge bedrijf PC Basic heeft inmiddels enkele jaren ervaring met deze nieuwe formule en kan daarom iedere klant de “Geen Gedoe Garantie” (GGG-Garantie ) geven. Vijf jaar een goed werkende computer! Het is de ideale computer voor de gewone computergebruiker. Geen ingewikkelde programma’s meer, maar gewoon de functie kiezen die je nodig hebt. Met één knop kun je een nieuwe brief beginnen. Maar ook met één knop een e-mail starten, foto’s bekijken, internetbankieren of je favoriete muziek vastleggen. Zelfs muziek of een film op een DVD zetten is eenvoudig geworden.


Zelf dit alles aanschouwen?


Van 19 t/m 23 september vindt u PC Basic op de 50PlusBeurs in de Jaarbeurs te Utrecht. Ook zal daar een PC Basic computer systeem worden verloot. Zie ook www.pcbasic.nl voor meer informatie.Leave a Comment