Lancering grootste Google Maps linkverzameling

Alle informatie over populaire zoektool Google is nu snel bereikbaar want er is een nieuw uitgebreid linkoverzicht over Google live gegaan met meer dan 250 links over de populaire geografische zoekdienst van Google: Google Maps. Daarmee is het de grootste linkverzameling ter wereld over dit onderwerp. De pagina op google-maps.startpagina.nl biedt Games, Mashups, tips, achtergrondinformatie en nog veel meer.


Google Maps Games?

Wat dacht je van een flightsimulator met Google Maps? Of de toorn van god die je loslaat op de kaart van een bepaalde plaats? Of trivia op basis van landkaarten? Of probeer zo snel mogelijk de Millennium Bridge en andere locaties te lokaliseren? Het kan allemaal met Google maps en vrijwel alle bekende voorbeelden zijn verzameld.


De serieuze kant van Google Maps?

Google Maps is niet alleen een “fun-” tool. Het is een zeer strategische uitbreiding van de zoekfuncties van Google. Hiermee kan Google onder andere de concurrentie aangaan met bedrijvengidsen zoals de Gouden Gids en de Telefoongids. Commercieel gezien zijn deze partijen de grootste concurrenten van Google. Het zal dus ook niet verbazen dat je eenvoudig bedrijven kunt zoeken met Google Maps. Zoek voor de gein eens naar Google met Google Maps (14,662,920 resultaten!) en je krijgt netjes te zien waar de Google kantoren zich bevinden. De overige 14,662,918 resultaten zijn trouwens Google Advertising Professionals.


Waarom een Google Maps Startpagina?

Jeroen van de Wiel, beheerder Google Startpagina en www.jeroen.com: “Allereerst omdat er vraag naar is. Op het internet zijn er bijvoorbeeld wel lijstjes met Google Maps mashups, of lijstjes met Google Maps Games, maar nergens is er een totaal lijstje met alle links. Daarnaast ligt het zoekvolume naar Google Maps inmiddels al bijna net zo hoog als bij Google Earth. De Google Earth pagina heeft tussen de 1200 en 2000 bezoekers per dag, dus we verwachten veel van de Google Maps Startpagina.”


Ook aandacht voor kritiek op Google Maps

Sinds de beursgang van Google is het bedrijf niet bepaald meer kritiekloos. Zo was er een storm van kritiek bij de lancering van Google Gmail. Hetzelfde gebeurde bij de lancering van Google Maps Street View. Een storm van kritiek brak los bij de lancering toen bleek dat de kat van een mevrouw gefotografeerd was.


De Google Startpagina’s: 4000+ links

De Google Startpagina was bij de lancering in 2003 direct al de grootste linkverzameling over Google ter wereld. Bij de livegang bestond het netwerk al uit 14 pagina’s met ruim 3000 links en was je drie dagen bezig om alle links na te lopen. Inmiddels is de pagina uitgebreid met populaire pagina’s over Google Gmail, Google Earth en nu ook Google Maps.

Het netwerk van inmiddels 18 pagina’s bevat vier jaar later meer dan 4000 links met achtergrondinformatie en heeft in totaal ongeveer 10.000 unieke bezoekers per dag.Leave a Comment