Avond van het luisterboek live op internet

Aanstaande donderdag 1 november begint de Week van het Luisterboek. De avond ervoor, op woensdag 31 oktober, wordt het startschot gegeven met de Avond van het Luisterboek. Hier zal bekend worden welk luisterboek de Prijs voor het beste Luisterboek in de wacht sleept. Luisterrijk zendt de avond live uit op internet vanaf 20.15.

Dit jaar wordt voor de derde keer de Week van het Luisterboek georganiseerd. Het initiatief van de week ligt bij een aantal uitgevers van luisterboeken en boekhandels die dit product extra onder de aandacht willen brengen. In 2007 verleent ook de downloadshop Luisterrijk haar medewerking aan de week, onder meer door de live uitzending van de avond op de website www.luisterrijk.nl te verzorgen. Joost Zwagerman zal de avond leiden, en na de optredens van Vincent Bijlo, Spinvis en Bas Haring wordt door juryvoorzitter Noraly Beyer de winnaar van de Prijs voor het beste Luisterboek bekend gemaakt. De toegang tot de avond is voor genodigden, maar iedereen kan tussen 20.15 en 21.45 via internet meegenieten.



Acties



Tijdens de Week van het Luisterboek ontvangt iedere koper van een luisterboek het gratis luistergeschenk

Luistergoed: Oud & Nieuw

. Het luistergeschenk sluit aan bij het thema Oud & Nieuw.

Oud

wordt vertegenwoordigd door een oudejaarsconference van Wim Kan uit het archief van Beeld & Geluid.

Nieuw

wordt verzorgd door Vincent Bijlo. Hij heeft voor dit geschenk twee verhalen voor kinderen geschreven over Bink en Pip, die hij ook zelf voorleest. Dit gratis boek wordt tussen 1 en 11 november gratis weggegevens bij de gewone boekhandel en bij de downloadshop van Luisterrijk.

Er worden in de week veel voordrachten en hoorcolleges gehouden, die te vinden zijn op www.weekvanhetluisterboek.nl. Ook zorgen de deelnemende organisatie voor veel aanbiedingen en acties, zoals luisterboeken met extra korting, en er worden zelfs gratis luisterboeken weggegeven.



Over de Week van het Luisterboek



Op 31 oktober vindt voor de derde maal de Week van het Luisterboek plaats, waarin het luisterboek centraal staat in de boekhandel en bibliotheek. De Week van het Luisterboek is een initiatief van uitgevers Home Academy, Uitgeverij Cossee, Karakter Uitgevers en Uitgeverij Rubinstein en van de boekhandelsgroepen Selexyz, Plantage Books & More, Blz. en Libris. Meer info: www.weekvanhetluisterboek.nl



Over Luisterrijk



Luisterrijk is de downloadshop voor luisterboeken. Luisterrijk is gespecialiseerd in de directe levering van hoogwaardige mp3-bestanden die geschikt zijn voor PC en Mac, iPod en alle andere mp3-spelers én voor zelf branden op cd (met hoesjes). De website biedt alle vormen van gesproken woord, variërend van literatuur tot hoorcolleges en van kinderboeken tot thrillers. Luisterrijk bevat meer dan 200 luisterboeken die consumenten direct kunnen downloaden na elektronische betaling. De luisterboeken zijn minstens 20 procent voordeliger dan de cd-versie en zijn binnen enkele minuten na aanschaf al te beluisteren. Luisterrijk is te vinden via www.luisterrijk.nl. Luisterrijk verleent medewerking aan de Week van het Luisterboek van 31 oktober tot 11 november 2007 en is lid van Thuiswinkel.org, de brancheorganisatie voor webwinkeliers.















Leave a Comment