VijftigPlusser.nl – Steven Hall: Gehaaid – 50 PLUS, ACTIEF EN GEZELLIG!

Deze geniale roman doet denken aan Onderhuids van Michel Faber en Het kaartenhuis van Mark Z. Danielewski, en aan films als Lost Highway, Memento en Eternal Sunshine of the Spotless Mind . Vanaf de eerste pagina sleurt Steven Hall de lezer zijn wereld binnen; eem wereld die we herkennen, en die tegerlijkertijd onwerkelijk is. Met een enorm stilitisch vermogen en typografische intremezzo’s weer hij de meest fantastische beelden op te roepen, en ons te laten geloven in alles wat hij schrijft. Zelden krijg je de kans zo’n buitengewoon, adembenemend en prachtig boek te lezen. Neem de tijd, betreed het universum Gehaaid en ervaar deze literaire sensatie.

Eric Anderson wordt wakker op een plek die hij niet herkent, en hij weet niet wie hij is. De enige herinnering die hij nog heeft, is die aan een grote, verloren liefde. Langzaam wordt hij zich bewust van een mysterieuze kracht die zich manifesteert ls een monsterlijk metafoor. Hij ontvangt raadselachtige briefjes met opdrachten, ondertekend door Eric de Eerste. Hoe meer opdrachten Anderson uitvoert, hoe meer hij over zichzelfd te weten komt. Maar de zoektoch naar zijn identiteit wordt gesaboteerd door de dreigende demon, die te pas en te onpas opduikt.


Gehaaid

is een uitdagende ideeenroman over de manier waarop we de wereld om ons heen ervaren en over de rol die communicatie, ons geheugen en onze verbeelding daarin spelen. Het is een beangstigende psychologische thriller waarin waan en werkelijkheid, plausibele en het fantastische naadloos in elkaar overgaan. Maar het is vooral een geweldig verhaal dat wordt voorgestuwd door geevenaarde, waanzinnige verbeeldingskracht, overtuigend bijeengehouden door de personages en de plot, zoals het de beste hedendaagse romans betaamt.


Auteursinformatie:


Steven Hall (1975) is de maker van verschillende toneelstukken, videoclips, conceptuele kunstwerken en korte verhalen. De rechten van zijn debuutroman

Gehaaid

zijn inmiddels verkocht aan meer dan twintig buitenlandse uitgevers. Hall woont in het Engelse Hull.


Titel:

Gehaaid


Auteur:

Steven Hall


Website auteur:

www.rawsharktexts.com


Uitgever:

Ambo Anthos


Website uitgever:

www.amboanthos.nl


Verschijningsdatum:

april 2007


Genre:

roman


ISBN:

978 90 414 1108 2


Bindwijze:

luxe paperback


Verkoopprijs:

€ 19,95


Aantal pagina’s:

ca. 464 blz.


Leave a Comment