Edwin Rutten naar Omroep Max

Vanaf maandag 3 september presenteert Edwin Rutten drie dagen per week – maandag, dinsdag en woensdag – het programma ‘JazZes Met Edwin’. Samen met de al bij Omroep MAX werkzame Meta de Vries (die op donderdag en vrijdag ‘JazZes Met Meta’ presenteert) brengt MAX vanaf volgende week op Radio 6 dagelijks tussen 10 en 12 uur vertrouwde jazz klassiekers van het verleden en heden. De dagelijkse samenstelling is in handen van Hans Mantel onder eindredactie van Imme Schade van Westrum.

Max’ oprichter en voorzitter Jan Slagter is verheugd over de nieuwe zendtijd. “Na ‘Easy Listening’ op radio 2, ‘Max voor Middernacht’ op radio 4, ‘Wekker Wakker’ op radio 5, ‘Mezzo’ op radio 6 hebben we nu ook een dagelijks jazz balk. Met name de vertrouwde klassieke jazz thema’s en haar legendarische vertolkers sluiten aan bij de wensen van onze luisteraars.”


Achtergrondinformatie Edwin Rutten


De laatste jaren zijn groovy jazzjaren voor Edwin Rutten.

Jazzconcerten in diverse samenstellingen met oa. Frits Landesbergen, Rob van Kreeveld, Johan Clement, Cor Bakker, Edwin Corzilius, Peter Nieuwerf, Alard Buwalda en the Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Edwin Rutten start gedurende zijn gymnasiumtijd met zijn vriend en klasgenoot Rogier van Otterloo een jazzcombo met Rutten vocaal en op slagwerk.

Op 16 jarige leeftijd maakt hij zijn eerste vocale jazz platen met repertoire van o.a. Gershwin, Berlin, Ellington, Porter en Strayhorn en zingt en swingt in radio-uitzendingen met het Metropole Orkest en de Skymasters. Concerten volgen in Stockholm, Kopenhagen, Parijs, Genève en Montreux.

Hij staat jaren nummer 1 op de Jazzpolls in toonaangevende jazzbladen.

Hij maakt de eerste Nederlandstalige jazz elpee.

Vocaal solist op het North Sea Jazz Festival.

Voor de “Gigs for Kids” zondagmatinee van het North Sea Jazz Festival schrijft hij het verhaal “Jongetje Bebop” over timing, frasering en swing, uitgevoerd met Rutten als zanger en verteller. In 2006 Familiejazzconcerten in Vredenburg voor 3 generaties over swing, timing en fun.

Hij treedt op met Symphonieorkest en jazz trio onder de titel “With a song in my heart” Hij zingt gedurende 10 jaar in een eigen radio jazzprogramma.

Hij produceert voor de Nederlandse radio de KRO-Metro-Jazzconcerten met internationale componisten/arrangeurs en de solisten Chet Baker, Stan Getz, Tony Williams, Mel Lewis, Bill Holman, Clark Terry , Lee Konitz, Barney Kessel, Steve Gray, Martial Solal en de fine fleur van de Nederlandse jazz-scene.

Leave a Comment