Chateau Neercanne in Maastricht

Château Neercanne-Château Neercanne is het enigste terrassenkasteel in de Benelux.Daniëll Wolf van Dopff bouwde die indrukwekkende kasteel in 1698. Hij liet op 4 verschillende niveaus een fraaie baroktuin aanleggen.Drie van deze terrassen zijn in hun oude luister hersteld.Vanwege hun unieke waarden genieten zij heden ten dage een beschermende Unesco status.Op 9 december 1991 bood Hare Majesteit Koningin Beatrix als onze geërde gast de regeringsleiders van de Europese lidstaten een feestelijke lunch aan in Château Neercanne als prélude op het verdrag van Maastricht.-


Lunchrestaurant L’Auberge–


Het oudste gedeelte van Château Neercanne is de voormalige kapel. Hier kunt u in een prachtige entourage genieten van een vriendelijk geprijsde originele lunch of van een kopje koffie met een rijke keuze aan patisserie uit de kasteelkeuken. Bij mooi weer wordt de lunch ook gereserveerd op het terras. Een weergaloos uitzicht vormt daar het decor van uw maaltijd.

‘s Avonds is LÁuberge beschikbaar voor intieme dinérs of kleinere feestelijke bijeenkomsten.


De Wijnkelders-


De wijnkelders van Château Neercanne zijn gevestigd in de oude gangen van de mergelgrot. Hier wachten vermaarde wijnen in een ideale temperatuur en een volmaakte ruimte in alle rust op

hun presentatie aan de gasten. Op de wanden in de grot leest

de bezoeker voor een deel de geschiedenis van het château.

Overal ziet men handtekeningen en teksten van bekende en onbekende wijnliefhebbers, Ook ons vorstenhuis liet zich hier niet onbetuigd. Een met niets te vergelijken entourage voor het houden van een wijnproeverij of het gebruiken van een aperatief.


De Omgeving-


Château Neercanne is gelegen op de Cannerberg en kijkt uit over de indrukwekkende Jekervallei. Het Château wordt omgeven door historische baroktuinen, wijngaarden en het Cannerbos, een fraai natuurgebied.Château Neercanne ligt bij Maastricht de oudste stad van Nederland. Een Bourgondische eeuwenoude stad met veel historie.Even buiten Maastricht bevindt zich de mooist bewerkte kalksteengrotten van de werels, de Jezuïtenberg.


50 Jaar Restaurant-


Chaâteau Neercanne kent een rijke culturele culinaire traditie.

Onze medewerkers achter de schermen staan garant voor een gedenkwaardige gastronomische ervaring.Wij presenteren u

heerlijke culinaire creaties. Zorgvuldig geselecteerde wijnen.

Vanuit het restaurant heeft u een prachtig uitzicht op de baroktuinen en de Jekervallei.


Leave a Comment