VijftigPlusser.nl – Reigning Queens te zien op Paleis Het Loo – 50 PLUS, ACTIEF EN GEZELLIG!

Voor korte tijd is in Paleis Het Loo de zeldzame serie Reigning Queens van Andy Warhol te zien voor publiek. De 16 kleurrijke ‘Koninginne-portretten’ zijn vanaf 3 februari tot en met 25 maart ieder weekend te bezichtigen in de Rookzaal van Paleis Het Loo, die voor deze bijzondere presentatie exclusief is opengesteld.

In 1985 maakte de beroemde Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol (1928-1987) een serie portretten van de vier regerende vorstinnen van dat moment: koningin Beatrix, koningin Elizabeth van Groot-Brittannië, koningin Margarethe van Denemarken en koningin-regentes Ntombi van Swaziland. Van elk portret maakte Warhol vier verschillende zeefdrukken, waarbij de basiskleuren en verdeling van de kleurvlakken variëren. De serie die Paleis Het Loo in 1986 in New York aankocht behoort tot de zeldzame ‘Royal Edition’, waarbij diamantstof is aangebracht op de contourlijnen van de portretten.

Naast de zaal met het werk van Warhol heeft men tevens de gelegenheid om de aangrenzende Kunstzaal te bezichtigen, die in de tijd van Koning Willem III dienst deed als expositieruimte voor eigentijdse kunstenaars en als foyer voor de – nu niet meer bestaande – koninklijke Schouwburg.

De Reigning Queens van Andy Warhol zijn op vertoon van een geldig entreebewijs te zien via de ingang in de Oostelijke vleugel van het paleis. Geopend van 3 februari tot en met 25 maart 2007, alleen op zaterdag en zondag, van 10.00 tot 17.00 uur.


Paleis Het Loo Nationaal Museum


Postadres Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn.

Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn.

Geopend dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10.00-17.00 uur.

Gesloten s maandags.

Entree € 9,00 p.p., 6 t/m 17 jr. € 3,00 p.p.

Routebeschrijving A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen.

Navigatieadvies: Amersfoortseweg (hoek Zwolseweg).

Openbaar vervoer Station Apeldoorn, buslijn 102 en 104, halte Paleis Het Loo;

buslijn 5 (Berg en Bos), 10 (Kerschoten) en 96 (Vaassen), halte Gedenknaald.

Informatie 055-5772400 of www.paleishetloo.nl

Leave a Comment