Week van het Platteland 2007 21 tm 24 juni

Kom aardbeien plukken en proeven. Kom koeien, kalfjes en schapen aaien. Kom kijken hoe kaas gemaakt wordt of hoe de [Week van het Platteland 2007.gif] koeien tegenwoordig gemolken worden. Kom wandelen en fietsen maar kom vooral rondkijken op de boerderijen. Kom én ontdek je band met het Platteland!

Als één van de hoogtepunten van de campagne âOntdek je band met het Plattelandâ organiseert de Stichting Vrienden van het Platteland samen met vele boeren en tuinders voor alweer de tiende keer de Week van het Platteland. Boeren en tuinders zetten van 21 tot en met 24 juni hun deuren wagenwijd open en iedereen krijgt de kans om het plattelandsleven zelf te ontdekken. Kinderen en volwassenen kunnen hun hart ophalen tijdens de vele boerderijactiviteiten. Door het gesprek aan te gaan met boeren en tuinders én door kennis te maken met de grote variëteit aan plattelandsproducten. Na de Week van het Platteland wordt de campagne voortgezet met vele evenementen en activiteiten die tot oktober gaan plaatsvinden op verschillende locaties in heel Nederland. Het is een jaarlijks terugkerend initiatief van de Stichting Vrienden van het Platteland, in nauwe samenwerking met de Land- en Tuinbouworganisaties, Boerenbond/ Welkoop winkels en Campina.

Boerenfiets- en wandelroutes

Naast de open bedrijven worden op 23 en 24 juni op verschillende plaatsen in Nederland speciale streekevenementen georganiseerd met prachtige boerenfietsroutes, die door het mooie cultuurlandschap naar interessante bedrijven en leuke activiteiten leiden.

De streekevenementen zijn in Hallum (Noord Friesland), Schoonebeek (Zuidoost Drenthe), Westerveld (Zuidwest Drenthe) en Cuijk (Noord Brabant).

Kijk op www.vriendenvanhetplatteland.nl voor een overzicht van alle activiteiten, adressen en evenementen in heel Nederland.

De Week van het Platteland wordt georganiseerd door Vrienden van het Platteland, LTO Noord, ZLTO en LLTB in het kader van de campagne âOntdek je band met het Plattelandâ. Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door Campina en de Boerenbond/Welkoop winkels, in nauwe samenwerking met KRO, Biologica en het Landelijk Steunpunt Landbouw & Zorg.Leave a Comment