24 uur per dag herrie in je hoofd.

`Alles over gehoorverlies, hoortoestellen, vergoedingen`. `1,5 miljoen mensen hebben een hoorprobleem`. Samengesteld uit dit soort onderwerpen heeft de NVVS (Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden) een speciale wachtkamerkrant verspreid. De krant ligt met ingang van deze week in de wachtruimtes van audiciens (hoortoestelwinkels), audiologische centra, kno-artsen (keel-, neus- en oorartsen). Ook de huisartsen van Nederland ontvangen zo`n krant.

In de wachtkamerkrant geeft de NVVS uitleg over slechthorendheid, oorsuizen (tinnitus) en de ziekte van Ménière (aanvallen van draaiduizeligheid, gecombineerd met oorsuizen en gehoorverlies). Door interviews en informatie wil de NVVS meer aandacht en begrip vragen voor de soms ingrijpende gevolgen van een hoorprobleem. Tevens wijst de krant de weg naar voorlichtingsbijeenkomsten die verspreid over het land plaatsvinden.

De NVVS brengt de krant uit vanwege haar 100-jarig bestaan. Dit jubileum maakt de NVVS één van de oudste patientenverenigingen in ons land, en zelfs van de wereld. `Maar daarmee zijn we zeker niet der dagen zat. Als zelfbewuste belangenorganisatie timmeren we flink aan de weg met onafhankelijke voorlichting en aansprekende belangenbehartiging`, aldus Joop Beelen, directeur van de NVVS.


Leave a Comment