365 dagen eten om af te vallen, wie wil dan niet

Vrijdagmiddag 9 mei 2008 vindt de uitreiking plaats van het nieuwe boek van Geertje van der Meer: 365 dagen eten om af te vallen. Frieslands bekendste topkok Reitse Spanninga, bekend van zijn tv-programma en boek `Lekker ite mei Reitse’, zal het in ontvangst nemen. Plaats: restaurant De Pleats in Burgum, tijd: 16.30 uur.

Haar nieuwe boek, `365 dagen eten om af te vallen’, is een doe-boek. Ontbijten, lunchen, diner, tussendoortjes. Voor alle dagen van de week, 52 weken lang, staan alle maaltijden overzichtelijk opgenomen. De lezer kan eenvoudigweg de suggesties overnemen, iedere ochtend, middag en avond. Aan het eind van de week staat een schema, waarop het beweegpatroon genoteerd kan worden. Gewoon eten, voldoende bewegen en aan het eind van het jaar is een flink aantal kilo’s verdwenen. Definitief.

Voorafgaand staat er informatie over voeding, voedingswaarden, ingrediënten, welke voedingstoffen noodzakelijk zijn. Handig en overzichtelijk. Tussendoor tips en leuke weetjes. Na de 52 weekmenu’s zijn er keuzelijsten opgenomen en een groente- en fruitkalender. Daardoor is het gemakkelijk om bijvoorbeeld vlees te vervangen door vis of een vegetarische variant. Een grote verrassing komt regelmatig terug: een stukje taart hoort erbij!

De recepten zijn bijna allemaal door haar cliënten aangeleverd. Ze kunnen de toets van de praktijk dus doorstaan. De eigenaar van restaurant De Pleats heeft driemaal een menu samengesteld, dat origineel is en toch gemakkelijk thuis te maken.

Voedings- en gewichtsconsulente Geertje van der Meer is heel duidelijk: `Het gaat om gezondheid en daar doe je geen concessies aan.’ Geen concessies betekent juist niet lijnen. `Mensen hoeven geen hongerdiëten te volgen, niet de vorm uit hun lijf te lijnen. Ze moeten juist normaal eten, aan tafel met hun geliefden, gezin, vrienden of alleen. Waar crashdiëten eindigen, daar begin ik.’ De dagmenu’s bevatten 1300-1500 kcalorieën voor vrouwen. Mannen eten tussen de 1600 en 1700 kcalorieën per dag. Wanneer het goed gaat, stap je over op iets extra’s. Zo bouw je stap voor stap aan een goed en gezond eetpatroon.

Geertje van der Meers nieuwe boek 365 dagen eten om af te vallen is de opvolger van Balans. De reacties op dat boek waren heel enthousiast. Veel lezers hebben persoonlijk gereageerd. Ook in haar nieuwe boek verwerkt Geertje van der Meer weer een aantal praktijkervaringen en verhalen.

Leave a Comment