Boston, d Amerikaanse citytrip van nu

Boston is de bruisende hoofdstad van de staat Massachusetts in New England, USA. In deze omgeving zetten de eerste pelgrims voet op Amerikaanse bodem in 1620. Sindsdien is de stad eeuwenlang gevormd en gekneed door immigranten, zeelui en industriëlen. Dit heeft het Boston van nu gemaakt tot het levendige economische, culturele en sociale centrum van New England. Gezien de huidige koers van de dollar en de nieuwe dagelijkse KLM-vluchten vanuit Amsterdam, is dit hét moment om deze inspirerende stad te bezoeken.


Kunst en design


Boston is een kosmopolitisch centrum in een geschiedenisrijk decor. Slechts weinig plaatsen in Amerika zijn zo rijk aan kunst en cultuur als de hoofdstad van Massachusetts. Ontelbare galeries en kunstenaarsstudio’s etaleren exclusief ambachtswerk van onder andere goud en zilver, zijde en leer, keramiek, glas en hout. Boston telt ruim zeventig musea vol oude klassiekers tot modern en abstract werk en alles wat daartussen ligt. The Museum of Fine Arts is een van ‘s werelds grootste kunstmusea.

In Boston verkoopt men de laatste mode tegen gunstige prijzen. Koopjesjagen op designkleding van grote labels als Chanel, Christian Dior, Armani en Louis Vuitton, maken een verblijf in de megastores tot een bijzondere ervaring.


Culturele cuisine


De grote verscheidenheid aan culturen in Boston brengt vele smaken met zich mee. Wandelend door de gevarieerde buurten, vindt men een overvloed aan restaurants: sterrenklasse of een snelle hap, Amerikaans, Italiaans, Mexicaans, of Caribisch.

Vraag bij het reserveren in de luxe restaurants dan meteen naar eventuele kledingvoorschriften, want dit zou wel eens de perfecte gelegenheid kunnen zijn om de nieuwverworven designer outfit te showen. Dim sum in Chinatown en high tea in één van de luxe hotels mag men ook niet missen om de Bostonbelevenis te vervolmaken. Bij The Waterfront is het een aanrader om de traditionele clam chowder en superverse visgerechten te proeven, met uitzicht op de haven.


Nachtleven en entertainmentBoston-nights

zijn gevuld met plezier en professionele optredens. Gedurende de zomermaanden geven Chinese, Ierse, native Amerikaanse, Caribbische, Dominicaanse en jazz festivals extra kleur aan de Charles River en straten van Boston. Speciale wandelroutes, zoals The Black heritage trail en The Freedom trail maken de bezoeker bekend met de geschiedenis en culturele erfenis van de stad. Ook is dit een unieke kans een echte Broadway musical bij te wonen, te luisteren naar het wereldberoemde Boston Symphony Orchestra of naar een hoogstaande voorstelling te gaan van het Boston ballet. Comedy clubs en dinner cruises zorgen er verder voor dat men zich nooit hoeft te vervelen.

Voor aanvang van de show een aperitiefje doen in het originele café van de tv-klassieker

Cheers

is een ervaring op zich. Na afloop is Fenway/Kenmore Square de ‘place to be ‘ om de hele nacht te dansen in één van de waanzinnige nachtclubs.


Boston City pass


Boston is opmerkelijk compact; ideaal om te voet te ontdekken. Ook is het een mogelijkheid te ontspannen in een echte trolleybus, terwijl steeds nieuwe straatbeelden voorbijtrekken. Om de plaats van bestemming supersnel bereiken, is de metro een goed alternatief. Om het bezoekers extra gemakkelijk en voordelig te maken, is er de Boston City pass. Deze pas geeft toegang tot verschillende hoogtepunten van Boston tegen een sterk gereduceerde prijs.


Vluchten


Boston’s Logan International Airport is de toegangspoort van Massachusetts en biedt de kortste trans-Atlantische vluchten tussen Europe en de USA (ca. 7-8 uur)

KLM en Northwestern Airlines vliegen twee keer per dag non stop van Amsterdam Schiphol Airport naar Boston’s Logan International Airport en eens per dag naar Bradley International Airport in Hartford, CT. Bradley International Airport ligt vlak bij de fantastische spa’s van The western Berkshire Hills en the Pioneer Valley, waardoorheen de beroemde Connecticut River stroomt.

Leave a Comment