Carpaccio van tonijn met groene asperges

Tonijn is uitermate geschikt om carpaccio van te maken. Dit recept is in combinatie met groene asperges. Een andere mooi combinatie is een carpaccio van tonijn en zalm maar hierover de volgende keer misschien meer.


Ingredienten:


320 gram tonijn, 24 stuks asperges, 1 pomodori tomaat, 1 blikje Lollo Bianco, 1 blikje Lollo Rosso, 2 eetlepels forellen eitjes, 2,5 deciliter olijfolie, 1 theelepel honing, 1/2 deciliter walnotenolie, olie, peper/zout naar smaak, verse kervelblaadjes.



Bereiding:




De tonijn wassen onder de koude kraan, droog deppen met keukenpapier, met olie insmeren en met peper en zout bestrooien. De tonijn, gewikkeld in plasticfolie 1-2 uur in de diepvries weg leggen.

De asperges korte tijd koken en onder de koude kraan koud spoelen. Voor de vinaigrette azijn met honing, peper en zout in de keukenmachine laten draaien en hier scheutje voor scheutje de olijf- en walnotenolie bij schenken.

De tomaat onderdompelen in kokend water, ontvellen, in vieren snijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. De sla wassen, drogen en in stukjes scheuren.

De ingevroren tonijn (met behulp van de snijmachine) in dunne plakjes snijden en over 4 borden verdelen. De vinaigrette rond de tonijn scheppen en de asperges op de tonijn leggen. Met sla, tomaatblokjes, kervel en foreleitjes garneren.




















Leave a Comment