Dit recept komt uit een Allerhande van jaren geleden, maar het smaakt nog steeds heerlijk.Dit recept is speciaal voor Sieg ( Zie weblog wimswerk : een recept van Sieg ) met al zijn zelfgekweekte courgettes.
1 kleine ui
1 blikje tomatenpuree ( 70 g )
1/2 liter blik tomaten ( of verse uiteraard )
1 1/2 el ( olijf ) olie
5 el witte wijn ( daar gaan we weer ! )
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl zout
1/2 tl witte peper
1 teentje knoflook ( meer is ook niet verkeerd )
2 grote courgettes
2 takjes peterselie
BEREIDEN :
Ui pellen en snipperen. In de pan doen : ui, 1/2 liter water, tomatenpuree, tomaten met vocht, olie, wijn, cayennepeper, zout en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Door elkaar scheppen. Met de deksel op de pan ong. 5 min. zachtjes laten sudderen. Intussen courgettes wassen en in plakjes snijden. Deze door de saus scheppen. In ong. 10 min. gaar laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. De peterselie erboven fijn knippen.
ANNEKDOTE :
Toen ik het woord “bereiden” tikte schoot me te binnen, dat ik dat op de Lagere School in een dictee met een ij had geschreven !!
De juf of meester, dat weet ik niet meer had er met rood bijgeschreven : Zit je lekker !
Ik ben dat nooit vergeten, maar het werkte wel, want ik heb het nooit meer fout gedaan.