Dollar drukt huizenprijs

De dollar doorbreekt de magische 1,50 grens. Naast de hypotheekcrisis die de prijzen van onroerend goed in de USA drukt, is het nu dus nog gunstiger om te investeren. Vooral Florida is populair bij Nederlandse kopers.

Amerika is op dit moment een ‘buyers market’. Door de hypotheekcrises in de Verenigde Staten dalen de huizenprijzen met 20 tot 25 procent. De prijzen zijn al een tijd historisch laag en het aanbod groot. Nu ook de dollar boven de magische grens van 1,50 stijgt, wordt het voor Europeanen gunstig om hun tweede huis in het zonnige Florida te zoeken. In de ‘sunshine state’ koop je namelijk een villa die vorig jaar nog 300.000 dollar kostte voor prijzen rond de 225.000 tot 250.000. Omgerekend naar de voordelige koers betaalt de Europeaan tussen de 149.000 en 166.000 euro voor een luxe villa met drie badkamers en een ruim kavel met zwembad.

Een tweede huis in de USA… Voor velen blijft het een droom, anderen verwezenlijken hem, hoorde je in november 2007 vlak voor de Immo International beurs. Sindsdien heeft “licensed real estate broker”, Peter Groenendijk uit Florida al meer dan honderd potentiĆ«le kopers op bezoek gehad. Volgens Groenendijk blijft de animo voor villa’s in de staat Florida stijgen zeker nu de koers door de magische 1.50 grens heen is.

Groenendijk heeft inmiddels een nieuw kantoor in Nederland geopend samen met Piet Balkenende onder de naam Florivida. Balkenende en Groenendijk delen hun jarenlange ervaring in het internationaal onroerend goed met de samenwerking in Florivida. “Nu kunnen we kopers vanuit Nederland beter helpen en hebben we al veel voorwerk gedaan. We maken in Nederland een goed profiel van de wensen en kunnen hierdoor efficiĆ«nter te werk gaan. Op het moment dat men bij ons in Florida komt is de selectie al klaar. Mensen vinden het prettig om op deze manier door ons geholpen te worden.” alsdus Peter Groenendijk.

Elke dag krijgt Peter Groenendijk meer projecten van ontwikkelaars aangeboden. Ze nemen niet elk project in de verkoop, maar selecteren op prijs en kwaliteit. Voor informatie over het kopen van een huis in Florida kunt u kijken op www.florivida.com

Leave a Comment