Een korte sfeervolle wandeling door Utrecht

Niet alleen de grachten en Hoog Catharijne. Deze dag een wandeling dwars op de grachten en de singels. Mooi kan zo’n oude stad toch zijn.

Op zoek naar gezelschapspellen met enige kwaliteit is onze keuze gevallen op de spellenspeciaalzaak van de Meijden aan de Nachtegaalstraat in Utrecht.

Tevens maken we een wandeling door de stad waar we beiden ongeveer ze decennia geleden zijn geboren. Heerlijk om weer eens door je oude stadje te dwalen.

De auto worrdt geparkeerd in de parkeergarage Moreelsepark. Direct Hoog Catharijne uit en via het Moreelsepark, waar veel gebouwen van de NS staan, via de Mariaplaats en het gebouw van Kunsten en Wetenschappen richting Steenweg. Een bezoek aan het museum van Speelklok tot Pierement bewaren we voor een volgende keer.

Aan het einde van de Steenweg steken we binnendoor de Oude Gracht over en komen op de vismarkt. Graaf Floris is er nog. We lopen onder de domtoren door en nemen een kijkje in de Domkerk.

Dan de Kloosterhof van de Dom in. Wat een rustpunt midden in een drukke stad. We lopen over de “Achter de Dom”. Die woning waar vroeger de kanannik van de kerk woonde is ons in het verleden nooit zo opgevallen.

Verder in de richting van de Nieuwe Gracht. Lopen over de Pausdam langs het Paushuis en komen bij de singels. Even op het Servaas Bolwerk kijken. Hebben we beiden veel werkverleden liggen. De Kameren van Bunte geven nog steeds een bijzondere sfeer.

We steken de singel over en lopen tot de spoorwegovergang over de Tolsteegsingel. Het spoor over en achter langs het spoorwegmuseum. Ook dit bezoek voor een volgende keer. Echt de moeite waard!!

Via de Oudwijkersdwarsstraat komen we op de Burgemeester Reigerstraat. Nog steeds zijn veel van de bekende winkels aanwezig. Wel druk maar nog steeds een gezellige straat. De Maliebaan over en we zijn in de Nachtegaalstraat.

Prachtige oude klassieke spellenwinkel. Prima advies en we komen met scrabble, Backgammon en Yahtzee na ruim een half uur weer buiten. De tas is redelijk zwaar.

Langs het klassieke postkantoor op het Neude lopen we binnendoor naar Hoog Catharijne en gaan een visje eten bij de nog steeds uitstekende visboer bij de traverse naar het Moreelsepark. Die parkeergarages in Nederland blijven duur.

Heerlijke wandeling van ruim twee uur. Een aanrader. Kan natuurlijk ook vanaf het centraal station worden gedaan.Leave a Comment